Suriye sınırında 18 asker yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında 18 asker yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 01:26

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyünde akaryakıt kaçakçılarıyla mücadele sırasında 18 asker yaralandı.

Haberin Devamı

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında tespit edilen 2500-3000 kişilik kaçakçı grup ile Türkiye Kuşaklı Köyü'nden bir diğer kaçakçı grubu güvenlik güçlerine saldırıda bulunuldu. bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu 18 asker kol ve bacaklarından, yüz ve boyun civarından saçma ile vurularak hafif yaralandı.

Türkiye-Suriye Hududunda 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 02.00’da hudut hattında görev yapan güvenlik güçleri tarafından hudut taşları arasında yaklaşık 2500-3000 kişilik kaçakçı grup tespit edildi. Kaçakçı gruba, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu.

İkaza uymayan kaçakçı grup, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam etti ve devriye yolunda görev yapan askeri araçlara sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve güvenlik güçlerine ise, sınırın Türkiye tarafındaki Kuşaklı Köyü'nden bir diğer kaçakçı grubu tarafından yoğun taş atılarak saldırıda bulunuldu.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri tarafından havaya uyarı ateşi açılarak, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunuldu ve grubun dağılması sağlandı. Bu sırada 9 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakalandı ve 3 motosiklet ele geçirildi.

Bölgeye intikal ettirilen 300 kişilik ihtiyat kuvveti saat 05.30 sularında Kuşaklı Köyüne girmeye başlandı. Bu esnada köylüler tarafından güvenlik güçlerinin girişini engellemek maksadıyla mazot bidonları yakıldı ve güvenlik güçleri taşlandı.

Güvenlik güçlerine ait zırhlı araçlara molotof kokteyli atılarak yakılmaya çalışıldı. Saat 07.00 sularında köydeki bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle güvenlik güçlerine ateş açıldı . Açılan ateş sonrası 18 asker kol ve bacaklarından, yüz ve boyun civarından saçma ile vurularak hafif yaralandı. Yaralan güvenlik güçleri bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!