Mazot kaçakçıklarına operasyon: 3 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Mazot kaçakçıklarına operasyon: 3 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 08:52

HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Kuşaklı Köyü’nde mazot kaçakçıları ile askerler arasında çıkan olayda 1’i uzman çavuş 3 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Reyhanlı’nın sınır kesimindeki Kuşaklı Köyü’nde sabaha karşı Suriye’den mazot getiren kaçakçılara askerler müdahale etti. Mazot bidonlarını askerlere vermek istemeyen kaçakçılar saat 05.00 sıralarında bidonları ateşe verdi. Çıkan arbedede 1’i uzman çavuş 3 asker yaralandı. Yaralılar, Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Kuşaklı Köyü’nde askerler operasyon başlattı.

Kuşaklı Köyü’nde çok sayıda askeri aracın yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

500 ASKERLE OPERASYON İDDİASI

Suriye sınırındaki Kuşaklı Köyü Muhtarı Hasan Cemiloğlu, sabah saatlerinde 500 askerin köylerine operasyon yaptığını söyledi. Çıkan olaylarda yaralanan 3 sivili ziyaret için Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne gelen Muhtar Cemiloğlu, 35 yaşındaki Reşat Cemiloğlu, 15 yaşındaki Mehmet Es ve ismini bilmediği bir kişinin hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Köye giriş ve çıkışların askerler tarafından kapatıldığını, köydeki gerginliğin sürdüğünü söyleyen Cemiloğlu, askerin sınırdan geçişlere izin verdikten sonra, köye operasyon düzenlendiğini öne sürdü. Muhtar Cemiloğlu, köye yapılan operasyonla ilgili şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Saat 03.00 sıralarında köyümüzde beklenmedik, tatsız olaylarla karşı karşıya kaldık. 500 asker köye girmişti. Askerle köylü karşı karşıya geldi. Alay komutanından, bayram öncesi askeri köyden çekmesi için rica ettim. Sonra, savcı, kaymakam ve belediye başkanından da askerin çekilmesi ricasında bulundum. Ama kimse bu olayın önüne geçmedi. Sanki bu olayda kasıt varmış gibi. Kuşaklı Köyü’nün ismini kötüye çıkarmak ve köy halkı ile askerleri karşı karşıya getirmeye yönelik olaymış gibi tahmin ediyorum. Olay, köyümüzün içinde yaşandı. Eğer sınırı gece açıp, sabah köye gidip, bu köydeki malı (kaçak akaryakıt) alacaklarsa, bu iş böyle olmaz. Bu gelen askerler, gitsin sınırı beklesin. Bu kadar asker sınırda olsa, zaten kimse sınırı geçemez. İki panzerin ışığında kaçakçılar geçiyor, sabah bizim köye rastgele ateş ediliyor. Bu olacak iş değil. 15 yaşında çocuk kurşunla vuruldu. Birkaç asker yaralandı."

Haberin Devamı

"BİZ SURİYE’DE Mİ YAŞIYORUZ?"

Filistin ile İsrail arasındaki olayların kendi başlarına geldiğini iddia eden Hasan Cemiloğlu, terörist olmadıklarını, terör yaratmak istemediklerini anlatırken, "Bazı zihniyetler, terörün bu köylere gelmesini istiyorlar. Teessüfle karşılıyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlarıma, valime şikayet ediyorum" dedi.

Özel araçla hastaneye götürülmek istenen yaralıyı askerin zorla indirdiğini ileri süren muhtar Cemiloğlu, "Birkaç çocuğu yoldan aldılar. Araba yaralıyı getiriyor. Çocuğu zorla indiriyorlar. Kurşunla vurulmuş. Arabasının camları kırılmış. Bu olacak iş mi, biz ne yaptık? Köyde yaralı var, 112’yi arıyorum, ’Biz köye gelemiyoruz’ dediler. Biz Suriye’de mi yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşıyoruz. Bu bayrakla övünüyoruz, hizmetçisiyiz, emrindeyiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!