“Sağlık meslek liselerine ilgi arttı”

Güncelleme Tarihi:

“Sağlık meslek liselerine ilgi arttı”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 12:23

Sağlık meslek lisesi yetkilileri, hemşire ve sağlık personeli ihtiyacını karşılayan okulların, mezun olunduktan sonra kolay iş bulunabilmesi nedeniyle adaylar tarafından ilgi ile karşılandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Hemşire ve sağlık personeli ihtiyacını karşılayan sağlık meslek liseleri, mezun olunduktan sonra kolay iş bulunabilmesi nedeniyle öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi. Özel Tamer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Güliz Tamer Çetin, genel anlamda sağlık meslek liselerine olan ilginin her yıl arttığını söyledi. Son 4 yılda 15 bin 84 kişinin özel sağlık meslek liselerine kayıt yaptırdığını dile getiren Çetin, öğrencilerin ve ailelerin bu okulları “garanti meslek” düşüncesiyle tercih ettiklerini söyledi. Çetin, şöyle konuştu:
“Sağlık alanında çok fazla eleman açığı olması ve sağlık meslek liselerinden mezun olanların diğer lise ve birçok üniversiteden mezun olanlara göre çok daha kısa sürede iş bulabilmesi nedeniyle bu liselere olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye genelindeki 341 devlet sağlık meslek lisesinde 81 bin 510 öğrenci eğitim görüyor. Özel kurumlara bakıldığında ise Türkiye genelindeki 84 özel sağlık meslek lisesinin, 4 yıl önce sadece 14 öğrencisi varken bu yıl öğrenci sayısı 15 bin 84 kişiye yükseldi. Yani 2009 yılında 1 tane özel sağlık meslek lisesinde 14 öğrenci eğitim görürken 4 yıl içinde 84 özel sağlık meslek lisesine 15 bin 70 öğrenci kayıt yaptırdı. Bu gerçekten büyük bir rakam.”

Haberin Devamı

AB standartları için 150 bin hemşireye ihtiyaç var

Türkiye genelindeki hastanelerde 250 bin hemşirenin görev yaptığına dikkati çeken Çetin, Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre 400 bin hemşire olması gerektiğini, dolayısıyla 150 bin hemşireye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Öğrencilerin ve ailelerinin de araştırma yaparak bu durumdan haberdar olduğunu dile getiren Çetin, “Çok fazla hemşire açığının olması öğrencilerin mezun olduktan sonra daha kolay iş bulmalarına imkan sağlıyor. Bu nedenle sağlık meslek liselerine olan ilgi her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Özel sağlık meslek liselerinin sağlık sektörüne nitelikli ve kaliteli eleman yetiştirdiğini belirten Çetin, okullarda uzun yıllar hizmet vermiş tecrübeli branş hocalarının görev yaptığını ve hemşirelik, acil tıp teknisyeni bölümlerinde hem bilimsel, hem de laboratuvarlarda son model uygulama maketler üzerinde eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!