Sıra özel yeteneklerde

Güncelleme Tarihi:

Sıra özel yeteneklerde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 09:41

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Bazı adaylar, hangi üniversite ve bölüme yerleştiğini öğrenirken özel yetenek sınavlarına katılan birçok üniversite adayı ter dökmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları’nın çoğu ön kayıt ve sınavlarını tamamladı. Ancak birçok üniversitenin konservatuvar, güzel sanatlar, mimarlık ve eğitim fakültelerinin özel yetenek sınavlarına ön kayıtları ve uygulamalı sınavları ağustos ayında yapılıyor.

İşte bazı üniversitelerin ön kayıt ve sınav tarihleri:

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na başvuruların 19-23 Ağustos tarihleri arasında şahsen yapılması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ise 26 Ağustos-2 Eylül arasında başvuru yapılabilir.

Ankara Üniversitesi

Devlet Konservatuvarı’na başvurular başladı. Adaylar 15 Ağustos saat 16.00’ya kadar başvuru yapabilecek. Sınava gireceklerin listesi 16 Ağustos’ta ilan edilerek, 19 Ağustos’tan itibaren sınavlar başlayacak. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’ndeki Tiyatro Bölümü’ne başvurular 13 Ağustos mesai bitimine kadar sürecek. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na ön kayıtlar ise 12-23 Ağustos arasında.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu başvuruları 15 Ağustos’ta sona eriyor. Engelli adaylar ise 20 Ağustos’taki ön değerlendirmeden sonra ön kayıt yaptırabilecek. Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı’na başvurular 1-15 Ağustos arasında yapılacak.

Anadolu Üniversitesi

Eğitim Fakültesi bölümlerine başvurular 12-21 Ağustos, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerine 19-23 Ağustos, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrol Bölümü’ne 19-20 Ağustos, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na 12-16 Ağustos, Engelliler Entegre Yüksekokulu’na 26-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Devlet Konservatuvarı başvuruları ise 14 Ağustos’a kadar sürecek.

Başkent Üniversitesi

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre ile Moda ve Tekstil Tasarımı bölümlerine özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak. 22 Temmuz’da başlayan başvurular 13 Ağustos’ta sona erecek.

Beykent Üniversitesi

İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarım, İletişim ve Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Oyunculuk ve Müzik bölümleri için kayıtlar 20 Eylül’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ne toplam 25 öğrenci alınacak. Ön kayıt için son başvuru tarihi 23 Ağustos Cuma. Sınava gireceklerin YGS’den 140 ve üzerinde puan almış olması gerekiyor. Sınavlar 27 Ağustos’ta yazılı ve sözlü olarak uygulanacak.

Gazi Üniversitesi

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’na özel yetenek sınavıyla lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri alınacak. Ön kayıtlar 19-22 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Sınav tarihleri ise 26-31 Ağustos arasında.

Gaziantep Üniversitesi

Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı bölümlerinin birinci öğretimine 1 Ağustos-1 Eylül, ikinci öğretimine ise 1 Ağustos-8 Eylül arasında başvuru yapılacak. Sınavlar birinci öğretim adayları için 2-5 Eylül, ikinci öğretimler için de 9-10 Eylül’de uygulanacak.

Haberin Devamı

Gedik Üniversitesi

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümüne 40 öğrenci alınacak. Ön kayıtlar 30 Ağustos akşamına kadar yapılabilir. Yetenek sınavı 3 Eylül, sözlü sınav ise 5-6 ve 7 Eylül’de uygulanacak. Üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi’ne ise 130 öğrenci kabul edilecek. Ön kayıtlar 12-30 Ağustos tarihleri arasında.

Giresun Üniversitesi

Devlet Konservatuvarı bölümlerine 30 öğrenci alınacak. Başvurular 19-22 Ağustos 2013 tarihleri arasında Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesindeki Devlet Konservatuvarı binasında yapılacak. Sınav 26-29 Ağustos arasında.

Hacettepe Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ön kayıtlar 14-15-16 Ağustos arasında yapılacak. 20-22 Ağustos tarihlerinde sınavlar uygulanarak, sonuçlar 23 Ağustos’ta ilan edilecek. Devlet Konservatuvarı’na ise başvurular başladı. Öğrenciler 7 Ağustos akşamına kadar başvuruda bulunabilecek.

Haberin Devamı

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi başvuruları 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacak. Sınav 22 Ağustos’ta uygulanacak. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bölümlerine ise 12-16 Ağustos arasında başvuru yapılabilecek. Sınav tarihleri ise 22-25 Ağustos.

İnönü Üniversitesi

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne özel başvurular 12-23 Ağustos, sınavlar ise 28-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü’ne başvurular da aynı tarihlerde alınacak. Sınavları 26-27 Ağustos’ta uygulanacak.

İstanbul Üniversitesi

Devlet Konservatuvarı ile Edebiyat Fakültesi’ndeki Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü ile Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümüne başvurular 29 Temmuz’da başladı. Adaylar 6 Ağustos mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’na ön kayıtlar 14 Ağustos akşamına kadar devam edecek. Eleme sınavları 19-23 Ağustos arasında yapılacak. Sonuçlar 26 Ağustos’ta duyurulacak. 27-29 Ağustos arasında kabul sınavları uygulanarak, sonuçları 2 Eylül’de ilan edilecek.

Kadir Has Üniversitesi

Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümüne ön kayıtlar 12 Ağustos’ta sona erecek. Üniversitede birinci aşama sınavlar 13-16 Ağustos, ikinci aşama sınavlar 17-19 Ağustos arasında yapılacak. Sonuçlar 20 Ağustos’ta ilan edilerek 20-22 Ağustos tarihlerinde kayıtlar alınacak.

Marmara Üniversitesi

Atatürk Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği’ne başvurular 12-16 Ağustos arasında kabul ediliyor. İlk sınav 26 Ağustos, ikinci sınav ise 29 Ağustos’ta uygulanacak. Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerine ön kayıtlar 19-22 Ağustos arasında alınacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerine özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak. Başvurular 12-16 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 19-20 Ağustos arasında baraj sınavlarının yapılacağı üniversitede yerleştirme sınavlarının sonuçları 6 Eylül’de açıklanacak. Devlet Konservatuvarı’na başvurular 12-16 Ağustos arasında kabul edilecek. Eleme sınavları 19 Ağustos-13 Eylül arasında uygulanacak. Kesin kayıtlar 16-20 Eylül tarihlerinde alınacak.

Niğde Üniversitesi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na başvurular 19 Ağustos’tan sınavlar bitinceye kadar alınacak. Resim İş ve Müzik Öğretmenlikleri’ne ise başvurular 26-28 Ağustos arasında. Sınavlar tüm adaylar için 26 Ağustos’ta başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!