Sahte hesaplar kapandı polis takibi bitti

Güncelleme Tarihi:

Sahte hesaplar kapandı polis takibi bitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2013 01:09

Ünlü isimlerin şikâyetleri üzerine adlarına açılan sahte hesap sahiplerini bulmak için Twitter’dan iz süren polisin operasyonu yarım kaldı.

Haberin Devamı

Sahte hesapların kapatılmasıyla polisin takip edeceği hesap kalmadı, soruşturma dosyaları kapandı.

TWITTER’ın sahte hesapları kapatması birçok ünlünün milyonları aşan takipçi sayısını düşürdü. Twitter’ın bu operasyonunun, polis soruşturmalarını da etkilediği ortaya çıktı. Ünlü isimler adına açılan hesaplar üzerinden dolandırıcılık yapan kişilerin hesapları da sahte olduğu için kapatıldı. Bu kişileri internet üzerinden takip eden polisin soruşturmaları da durdu. Burak Özçivit, Kıvanç Tatlıtuğ adına açılan hesaplardan, ünlü yapma vaadiyle para talep edildiği belirlenmiş, 2 kişi yakalanmıştı. Aynı isimler adına açılan başka hesaplardan, “Görünümünüz çok iyi. Dizilerde oynayabilir, meşhur olabilirsiniz fakat vücudunuzu görmem gerekiyor” yazıldığı da tespit edilmişti. Sahte hesap sahiplerinin görüntülerini aldığı kişilere şantaj yapıldığı belirlenmişti.

ŞİKÂYETÇİ OLMUŞLARDI

Adlarına sahte hesap açılan Erdal Özyağcılar ve Çağatay Ulusoy da emniyete gelerek şikâyetçi olmuş ve sahte hesap sahiplerinin bulunarak cezalandırılmasını istemişti. Sahte hesap sahipleri ile ilgili siber suç polisi takip yürütüyordu.

BAKMADAN GEÇME!