CHP'li vekil: Abdullah Cömert'in posteri suç delili sayıldı

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekil: Abdullah Cömertin posteri suç delili sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 15:16

CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Ali Özgündüz, polis tarafından arama yapılan Türk Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz'in Beyoğlu'ndaki evine geldi. Bir süre içeride kalan milletvekilleri, çıkışta yaptıkları açıklamada evde bulunan baret, deniz gözlüğü ve Gezi olayları sırasında Hatay'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in posterine, polisin suç delili sayarak el koyduğunu söylediler.

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Birliği (TGB)'ne yönelik polis operasyonu, Tepebaşı'nda bulunan İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı önünde 13.00'da başlayan basın açıklaması ile protesto edildi. Grup, “Barikatınız, yasaklarınız, sona erecek iktidarınız", “Ya İstiklal, ya ölüm tam bağımsız Türkiye" diye slogan attı. Polis, çevrede yoğun güvenlik önlemi alırken açıklamaya katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “İktidar baskısı ve emniyet gücü bu insanları bir araya getirdi. Tüm insanları Silivri'ye piknik yapmaya, tost yemeye davet ediyorum. Gelenler spor ayakkabısı ve kot pantolon giysin dedi.

"HİÇBİR KUVVET ANAYASAL HAKKIMIZI ENGELLEYEMEZ"

Basın açıklamasında konuşan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Büyükdağlı ise, “AKP, TGB'nin, Ulusal Kanal'ın ve Aydınlık'ın yöneticilerine yönelik gözaltı ve arama operasyonu başlattı. Dün aslında İstanbul Valisi'nin yaptığı basın toplantısında bunun işareti verilmişti. 5 Ağustos Pazartesi günü yüzbinler bir eylem birlikteliğinin öncülüğünde, CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve TGB'nin merkezinde yer aldığı bir eylem birlikteliği ile 5 Ağustos'ta işlenecek bir hukuk cinayetine, insanlık cinayetine dur demek için Silivri'de olacak. Sözde bunu engelleyecekler" dedi.

Haberin Devamı

TGB Genel Merkezi'nin açıklamasını okuyan TGB Genel Başkan Yardımcısı Ezgi Sağcan da, “Bu sabah Türkiye AKP baskınları ile uyandı. İstanbul'da ve Ankara'da halkın öncülerinin evlerine çok sayıda baskın düzenlendi. Gençliğin en büyük örgütlü gücü TGB'nin genel başkanı Çağdaş Cengiz, Genel Başkan Yardımcılarımız Aykut Diş, Cemil Gözel, Utku Faik Yılmaz, genel sekreterimiz Mustafa Sevim ve onlarca arkadaşımızın evinde arama yapılıyor. Şu anda İstanbul TGB şubemizde de aramalar devam ediyor. Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Ulusal Kanal çalışanları ve İşçi Partisi yöneticilerinin evlerinde arama yapılmaktadır. Bu saydığım kurum ve kişiler 5 Ağustos'taki Silivri Duruşması'nın çağrıcısı, halkın öncüleridir. Bu ev baskınları, aramalar, tutuklamalar Tayyip Erdoğan'ın, AKP iktidarının korkusunu göstermektedir. Silivri'deki Ergenekon Davası'nda yargılanan yurtseverlere destek olmak, mahkemeye katılmak tüm Türk milletinin anayasal hakkıdır. Hiçbir kuvvet anayasal hakkımızı engelleyemez" dedi.

Haberin Devamı

"CHP MİLLETVEKİLLERİ OLARAK BİZ 5 AĞUSTOS'TA SİLİVRİ'DEYİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise konuşmasında, “Aramalar devam ediyor. Bize verilen bilgilere göre, arama kararları avukatlara dahi gizli olduğu gerekçesi ile verilmemiş. Böyle hukuksuzluk olmaz. Artık AKP hukuku, haksızlığı da, zorbalığı da araç etmeyi bırakmış. Hukuk tanımaz halde uygulamalara girişmiştir. Ne yazık ki mahkemeler de bu işe araç olmuştur. Ama ileride bu kanuna aykırı kararları talep edenleri, bu kararları verenleri ve uygulayanları, mutlaka kanun çerçevesinde, hukuk önünde hesap vermelerini sağlayacağız. Şimdiden uyarmış olayım. CHP milletvekilleri olarak biz 5 Ağustos'ta Silivri'deyiz. Hele İstanbul Valisi'nin, suç teşkil eden açıklamalarından sonra, biz 5 Ağustos'ta Silivri'deyiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Özgündüz, "Valilik diyor ki, kimse başka şehirlerden gelmesin, bunu engelleyeceğiz. Buradan söylüyorum. Sayım valim. Bu TCK'nin 109'uncu maddesinde yazılı kamu görevlisinin görevini kötüye kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunu oluşturur. Bunun hesabını sorarız" dedi.

KAZILIÇEŞME'YE SERBEST, SİLİVRİYE YASAK

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Türkiye'de hukuk eşit olarak varsa, Kazlıçeşme'ye insanlar ücretsiz olarak belediye otobüsleri ile taşındılar. Kazlıçeşme'ye insanlar ekmek, su bedelleri verilerek iktidar tarafından taşındı. Kazlıçeşme'ye herşey serbest. Demokratik, anayasal, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca duruşmayı izlemek isteyen insanlara yasak. Buna hukuk demezler, tamamen diktatörlük denir. Siyasal iktidara ve onun İstanbul'daki temsilcisine sesleniyorum. Mısır'ı dile getiriyorsunuz, Suriye'yi dile getiriyorsunuz. Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığının, Mısır'dan, Suriye'den hiçbir farkı yoktur. İktidar baskısı ve emniyet gücü bu insanları bir araya getirdi. Tüm insanları Silivri'ye piknik yapmaya, Silivri'ye tost yemeye davet ediyorum. Silivri'ye gelirken de TOMA'lar sizin barış hakkınızı engelleyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

OLAYA MAHAL VERMEMEK İÇİN

Mahmut Tanal olaya mahal vermemek için de isteklerini şöyle sıraladı: Tüm insanlarımızı barış, özgürlük ve demokrasi çağrısı nedeniyle, silahsız gösteri nedeniyle herhangi bir olaya mahal vermemek için; 1-Spor ayakkabılarınızı giyin. Çünkü emniyetin size yapacağı şu, Anayolları kapatacaklar. Arazi bol. 2-Üstünüze kot pantolonlarınızı giyin, yanınıza ekmeğinizi, suyunuzu, ızgaranızı, etinizi alın. Orada piknik yapın. Şemsiyenizi alın, güneşten korunun. Barış ve özgürlük şölenine tüm insanlarımızı davet ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!