'Silivri'ye gelin' diyenlere gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Silivriye gelin diyenlere gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2013 09:05

Silivri'de pazartesi günü yapılacak olan Ergenekon davası karar duruşması öncesi herkesi Silivri'ye çağıran TGB (Türkiye Gençlik Birliği), İşçi Partisi ve Aydınlık Gazetesi yöneticilerine polis sabah erken saatlerde İstanbul ve Ankara'da büyük bir operasyon başlattı. Çok sayıda adrese baskın yapıldı, 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de TGB Başkanı Çağdaş Cengiz...

Haberin Devamı

Silivriye gelin diyenlere gözaltı

TGB İstanbul İl Merkezi, TGB İstanbul İl Başkanı Olgu Özdemir, TGB Genel Başkan Yardımcısı Utku Faik Yılmaz, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Bilge Kuruca ve İşçi Partisi İstanbul İl Yöneticisi Emine Akfırat, Silivri Nöbet çadırının kurucusu Hıdır Hokka'nın evlerinde arama yapıldı.

TGB BAŞKANI BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / HÜRRİYET TV

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

TGB BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI, KAPIDAKİLER POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz, evinde yaklaşık 10 saat süren aramaların ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Cengiz'in polisler eşliğinde elleri kelepçeli olarak evinden çıkartılışı sırasında Cengiz'e destek olmak için evinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik TGB'li grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Cengiz'in de bu sırada ''Senin zorbaliığın bize sökmez. Gençlikle uğraşan ayaklar altında kalır'' diye bağırdığı görüldü. Çağdaş Cengiz polis aracına bindirildiğinde grup, polis aracını yumruklayarak ve tekmeleyerek tepki gösterdiler.

Haberin Devamı

TGB BAŞKANI BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / Foto Galeri

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya, Ulusal Kanal (Ankara) muhabiri Mehmet Kıvanç, Aydınlık muhabiri Osman Erbil ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz'ın da evlerinde arama yapıldığı bildirildi.

TGB İL BİNASINA POLİS OPERASYONU

Sabah saatlerinde TGB'nin Beyoğlu'ndaki il binasına gelen polis, arama yaptı. Bu arada çevrede de çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı. TGB il binasına çıkan sokakların hepsi kapatıldı.

POLİS BASKIN YAPTI, SOKAKLAR KAPATILDI, ARAMA BAŞLATILDI / Foto Galeri

TGB İL BİNASINA SABAH OPERASYONU / HÜRRİYET TV

"TGB İL BİNASINA MAHKEME KARARI İLE GİRİŞ YAPILDI"

Polis araması sürerken TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi Güldane Pekdoğan şunları söyledi:
"İstanbul şubemiz aranıyor. Birçok arkadaşımızın evi, İl Başkanımız Tolga Özdemir, Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz, Genel Yönetim Kurulu Üyemiz Utku Faik Yılmaz arkadaşlarımızın evleri aranıyor. Sabah çok erken saatlerden başlayarak, evlerde ve il binamızda giriş söz konusu. Arama kararı hakkında bize bilgi vermiyorlar. Genel Yönetim Kurulu üyesi olduğum halde bu bilgilere sahip olamıyorum. Aramaların uzun süreceği söyleniyor. Bizim öngörümüz Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun açıklamasından sonra yurtseverlere çağrı yapmıştık. 5 Ağustos’ta Silivri’de buluşacaktık. Bunu engellemek ve bu kapsamda arama yapıldığını düşünüyoruz. Bekliyoruz. Gözaltı kararları olduğunu söylüyorlar. Kimlere ait olduğunu da bilemiyoruz. Ancak şu an bu söylediğim adreslerde aramalar devam ediyor. Bunların dışında dost kurum dediğimiz İşçi Partisi İl Başkanı Osman Bilge Kuruca, vekilen il sekreterliğini yapan Emine Akfırat’ın evlerinde arama halen devam ediyor. TGB il binasına mahkeme kararı ile giriş yapıldı. Ama mahkeme kararının detaylarını bilmiyoruz."

Haberin Devamı

Silivriye gelin diyenlere gözaltı

ANKARA BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Ankara Barosu Başkanlığı, Ergenekon davasında kamu güvenliği gerekçesiyle izleyicilerin ve sanıklarının 5 Ağustos 2013 tarihinde Silivri Cezaevinde yapılacak duruşmaya alınmaması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Valilerin Mahkeme kararlarını tebliğ etme gibi bir görevleri, hak ve yetkileri de yoktur'' denildi.

Detayı için tıklayınız

"5 AĞUSTOS'TA SİLİVRİ'YE" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

TGB, Silivri'de 5 Ağustos Pazartesi günü yapılacak olan Ergenekon davasının karar duruşması öncesi herkesi Silivri'ye çağıran bir duyuru yapmıştı. Operasyonun bu çağrı nedeniyle olduğu öne sürüldü.

OPERASYONUN GEREKÇESİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 'halkı şiddet ve isyana teşvik' ettikleri gerekçesiyle operasyon düzenlendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!