Bayram öncesi 'Günlük Kiralık' dairelere yoğun talep

Güncelleme Tarihi:

Bayram öncesi Günlük Kiralık dairelere yoğun talep
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 16:19

Hurriyetemlak.com'un konut arama verilerine göre Ramazan Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde 'Günlük Kiralık' daire aramalarında patlama oldu.

Haberin Devamı

Düşük maliyet ve konfor arayan tatilciler günlük kiralık evlere olan talebi her geçen gün artırıyor. Özellikle Ramazan Bayramı yakınlaşırken Hurriyetemlak.com'un konut aramalarında 'Günlük Kiralık' dairelere talep patlaması yaşanıyor. Geçtiğimiz aya oranla günlük kiralık ev arayanların oranının yüzde 200 artış göstermesi dikkat çekti.

2012'de 14 milyon ev 'günlük' kiralandı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2012 yılında tüm Türkiye’de gerçekleşen yaklaşık 373 milyon gecelemenin 14 milyonu kiralık evlerde yaşandı. 2013’de yılsonuna kadar beklenen alternatif konaklama geceleme sayısı 20 ila 21 milyon civarında. Maliyet ve konfor için tercih edilen kiralık yazlıklarda fiyatlar haftalık ya da aylık olarak kiralandığında daha da düşüyor. Ortalama fiyatlar 120 ile 1000 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin emlak portalı Hurriyetemlak.com 1 günlük, 7 günlük ve 30 günlük kiralık ev arama kategorileriyle alternatifleri çok hızlı bir şekilde ortaya koyuyor. Böylece tatilcilerin aradıkları evi bulması da kolaylaşıyor. En çok arama yapılan bölgeler ise Bodrum, Çeşme, Marmaris, Kuşadası, Alanya, Kemer, Fethiye, Didim ve Side.

Günlük kiralık daireler için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!