Çocuk Vakfı, Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ndan çekildi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Vakfı, Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ndan çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 14:47

Vakıf Başkanı Şirin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin’in başkanlığında kurulan Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nun amacı ve işlevine yönelik çalışma yapmaması nedeniyle üyelikten çekilme kararı aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in başkanlığında kurulan Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nun, amacı ve işlevine yönelik çalışma yapmaması nedeniyle, üyelikten çekilme kararı aldıklarını bildirdi.
Şirin, konuyla ilgili Bakan Şahin’e bir dilekçe gönderdi. Dilekçesinde, 27 Ocak 1995 tarihinden bu yana Türkiye’nin taraf olduğu “BM Çocuk Hakları Sözleşmesi” ile, ülke ölçekli çocuk çalışmalarının koordinasyonundan hükümet adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu dile getirdi. Vakıf Başkanı Şirin, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“4 Nisan 2012 tarih ve 28254 sayılı genelgeye göre, başkanlığınızda kurulan Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu, 8 Mayıs 2012 tarihinde yaptığı ilk toplantı dışında, amacı ve işlevine yönelik hiçbir çalışma yapmamıştır. Önerilerimize rağmen şimdiye kadar sonuç alınamamış olması nedeniyle, Çocuk Vakfı, Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu üyeliğinden çekilme kararı almıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı çocuk haklarına saygıya davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!