Her eve bir astrolog lazım

Hayatımın belki de en kötü döneminde tanıştım Sema ile. Evliliğim bitmiş, gazetecilikten kopmuş, işimden ayrılmıştım. Çok yalnız ve mutsuzdum.

Haberin Devamı

Hiçbir şey bu kadar üst üste gelmemişti daha önce. Çevremdeki insanlar da aynı şeyden yakınıyordu ve birileri her zamanki “Merkür geriye gidiyor” geyiğini yapıyordu. İşte o anda aklıma bir soru takıldı. Acaba tüm bu tersliklerin arka arkaya gelmesinde gerçekten yıldızların etkisi olabilir miydi? Acaba ben ne yaparsam yapayım bu zorluklarla karşılaşacak mıydım? Eğer öyleyse bu ne zamana kadar sürecekti?


Astroloji denince aklıma ilk gelen insanı, dünyanın en iyi dostlarından biri olan Aycan Aşkım Saroğlu’nu aradım. Bana Sema’yı önerdi. Telefonunu ve mailini verdi.


Önce utandım. Ne diyecektim? “Ben çok mutsuzum da acaba yıldızlar bana takmış olabilir mi” mi? Yoksa “Şu yıldızlara bir baksana benim için umut var mı” mı? Sonunda detaya girmeden yıldız haritamı çıkartmasını rica etmekte buldum çözümü. Sağ olsun hemen araya aldı beni ve iki gün sonra buluştuk. Tam iki saat ince ince anlattı Sema.

Haberin Devamı

Her eve bir astrolog lazım


Hayatımı onun dilinden ve yumuşacık sesinden dinliyordum. Bir süre sonra gelecekten de bahsetmeye başladı. Ekimden itibaren hayatımı yoluna sokacağımı, kasımda yeni bir hayata başlayacağımı, yazı yazmakla ilgili yıldızımın parlak olduğunu ve 2-3 sene içinde yaşamımın çok olumlu yönde ilerleyeceğini detaylarıyla anlattı. Son dönemlerde yaşamış olabileceğim sıkıntıları bazı yıldız ve gezegen açılarıyla açıkladı hatta gösterdi.

Her eve bir astrolog lazım


Onu dinlerken bir baktım yaşlar gözlerimden süzülüyor, hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Sebebi açık. Öyle kötü günler hatta aylar geçirmişim ki gelecekle ilgili tüm ümidimi kaybetmişim. Mutlu olmak veya hayatımı yoluna sokmakla ilgili hiçbir beklentim yok. İşte bu yüzden Sema’nın sözleri bana içinde bulunduğum karanlık tünelin sonundaki ışık gibi geliyor ve ağlamamı durduramıyorum...

Haberin Devamı

O an Sema benim için bir astrologun ötesinde, bir terapist ya da yaşam koçu gibi. Beni içinde bulunduğum çaresiz ve umutsuz durumdan çıkarmış ve geleceğe heyecanla bakmamı sağlıyor adeta. İşte o anda anlıyorum ki her eve bir astrolog lazım!

Halbuki o ana kadar her ortalama Türk insanı kadar ilgilenmişim astrolojiyle. Yani en kabadayı, gazetedeki günlük burçları takip etmişim. Astrolojiye inanmadığımdan ya da güvenmediğimden değil, pek fazla ilgim olmadığından o da. Yoksa araştırınca astrolojinin temellerinin bazı kaynaklara göre Mezopotamya’ya kadar dayandığını görüyor insan.


Neredeyse her medeniyette astrolojinin ayrı bir yeri var. Yani yüzyıllardır insanlar gezegenlerin ve yıldızların hayatlarına etkisinden bahsediyor ve gökyüzünü inceleyerek gelecek hakkında tahminlerde bulunuyor. Her ne kadar bazı bilim adamları astrolojiyi bir bilim olarak kabul etmese ve her fırsatta küçümsese de, bugün milyonlarca insan astrolojinin tutkunu.

Haberin Devamı


Günümüzde siyasetten sanata, spordan edebiyata aklınıza gelebilecek her alanda ün yapmış insanların çoğu astrologuna danışmadan evden bile çıkmıyor. Kimi defilesinin kimiyse düğünün tarihini yıldızlara göre belirliyor. Astrolojiden destek alıp aşk hayatını yönetenlerse çoğunlukta…

Ama astroloji merakı sadece ünlü ve zenginlere ait değil. 7’sinden 70’ine, zengininden fakirine herkesin astrolojiyle ilgili bir fikri ve inancı var. Hem zaten gazetelerin en çok okunan ve tıklanan sayfaları, boşuna burç yorumları değil. İnsanlar bir şekilde gelecekle ilgili bir ipucuna sahip olmak istiyor. Kimi kendini hazırlayabilmenin kimiyse ümitlenebilmenin peşinde.

Haberin Devamı

Einstein bile “Astroloji, kendi içerisinde, aydınlatıcı bilgiler içeren bir bilimdir. Bana birçok şey öğretti ve ona çok şey borçluyum” demiş, Newton astroloji hakkında çalışmalarda bulunmuşken bana hala“astrolojiye inanmalı mı inanmamalı mı” tartışmasını yapmak çok saçma geliyor. O yüzden işin o kısmına hiç girmeyeceğim. Ama şunu söyleyebilirim ki bugün iyi bir astrologun yaratacağı mucizelerin canlı bir kanıtıyım ben.

O yüzden size de önerim çevrenizde astrolojiyle ilgilenen birileri varsa onlara sıkı sıkıya sarılın. Hem, astrolojiye merak salmış, kendini bu alanda eğitmiş insanlarda herkesten farklı bir şeyler var. İnsan psikolojisinden iyi anlamalarının, yıldızları mükemmel bir şekilde tercüme etmelerinin dışında bu insanlar aynı zamanda inanılmaz bir yüreğe sahipler. Bu özel insanlar hayatınıza ışık saçabilir, size iş hayatınızdan aşk hayatınıza kadar rehberlik edebilirler.

Haberin Devamı

Her eve bir astrolog lazım


Eğer etrafınızda astrolojiyle ilgilenen birisi yoksa veya bir astrologdan hizmet almaya gücünüz yetmiyorsa üzülmeyin. Başta Sema Kılıç’ın Aşk ve İlişkiler Astrolojisi olmak üzere sektördeki sayısız kitap ve kaynak var. Ayrıca www.soulsofthemoon.com gibi yıldızlardan da haber alabileceğiniz mükemmel site ve sayısız video da var internette.


Hayatınızı astrolojiye göre yönetin demiyorum (tabii isterseniz yönetebilirsiniz de) ama onun gücünden mutlaka faydalanın. Çünkü astroloji aradığınız cevapları bulmanızı sağlarken sizi doğru sorulara da yönlendirebilir. Ve her şeyden önemlisi siz farkında olmadan çekim gücü ve açılarıyla hayatınızı etkileyen güçleri anlamanızı sağlayabilir.


Erkegiller


Her fırsatta burçlarla ve astrolojiyle dalga geçer erkekgiller. Bizi inandığımız ve ilgilendiğimiz için aşağılarlar. Ama işin özünden onlar da en az bizim kadar düşkündürler astrolojiye. Mesela sadece burcunu değil yükselenini de bilmeyen erkek görmedim ben bugüne kadar. Ronald Reagan’dan Indira Gandhi’ye, Einstein’dan Newton’a astrolojinin erkek takipçileri çok yol aldı(!) İşte size erkekgillerden astroloji muhabbetleri:


• Biliyor musun senin burcun sekse çok düşkündür. Yardımcı olabilirim istersen!


• Abi şu hatunu görüyor musun? Kesin yay burcu!


• Ben burçlardan hiç anlamam. Tek bildiğim tipik bir aslan erkeği olduğum.


• Çok gerginsiniz yoksa burcunuz yay mı?


• Abi yengenin burcu neydi? Yengeç filan mı? Baya alıngan da…


• Dur tahmin edeyim siz kesin ikizlersiniz. Değil misiniz? O zaman kesin yükseleniniz ikizler. Yok yok kesin ikizler. Bence annenize doğum saatini bir daha sorun!


• Sen kesin yengeçsin, duygusalsın. O zaman terazisin sanat burcu. Yay? İkizler? Ne Başak mı? Tahmin etmiştim ama söylemek istemedim. Titizsin belli.





https://twitter.com/Sabanur




Yazarın son yazıları


#29 Temmuz 2013 Kadınlığımdan utanmamı istiyorsan çok beklersin!
#25 Temmuz 2013 Ramazan ’da aşk başkadır
#22 Temmuz 2013 Seni seviyorum ama soyadımı daha çok seviyorum!
#18 Temmuz 2013 Yazlıkta kurulan dostlukların gücü adına!
#15 Temmuz 2013 Hepimiz “Biz biliriz, biz!”ciyiz!
#11 Temmuz 2013 Gezi’kler!
#8 Temmuz 2013 Bayan değil, bağyan hiç değil! Bildiğin kadın!


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları