İstanbul'da yağmur sürprizi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yağmur sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 13:18

Aşırı sıcaklardan bunalan İstanbullular güne yağmur sürpriziyle uyandı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için büyük çaba gösterirken kaygan zemin kazalara da neden oldu. Bu arada Meteoroloji de kuvvetli yağış ve ani sel uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Kısa aralıklarla etkili olan yağmura bazı vatandaşların hazırlıksız yakalandığı görüldü. Yağmurdan habersiz işlerine gitmek için yola çıkanlar, ıslanmamak için büyük çaba gösterdi. Yağmur nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Kaygan zemin kazalara neden oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü saat 04.30'da yaptığı uyarıda İstanbul'da sabah saatlerinde kuvvetli yağış beklendiğini belirtmiş ve sel baskınlarına karşı uyarmıştı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞMUR

METEOROLOJİ KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISINDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek olan yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce'de; öğle saatlerinde ise Zonguldak, Düzce ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle kuzey, Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANİ SEL UYARISI

Yağışların, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Düzce ile öğle saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Yerel dolu yağışı, ani sel, yıldırım, kısa süreli fırtına vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

İstanbulda yağmur sürprizi

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

D-100 Bostancı - Kozyatağı yönünde trafik kazası meydana geldi. Bir şerit trafiğe kapatıldı.

D-100 Merter-Cevizlibağ yönünde araç arızası nedeniyle trafik yoğun.

Bayrampaşa Otogar - Davutpaşa yönünde trafik yoğun.

Piyalepaşa - Çağlayan istikametinde zincirleme kaza nedeniyle bir bir şerit trafiğe kapalı.

Haberin Devamı

TEM Alibeyköy - GOP yönündeki trafik kazası nedeniyle bir şerit trafiğe kapalı.

D-100 Çobançeşme - Kuyumcukent istikametinde araç arızası nedeniyle trafik yoğun.

D-100 Haramidere - Kavşağı - Ambarlı yanyolda araç arızası meydana geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!