20 bin kişilik çadır kentte sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

20 bin kişilik çadır kentte sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 12:00

ŞANLIURFA’nın Viranşehir İlçesi’nde Suriyeli sığınmacıların kalacağı 20 bin kişilik çadır kent için çalışmalar devam ediyor. Çeşitli sosyal alanların bulunduğu ve güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı Viranşehir’deki çadır kentin 1 ay içerisinde bitirileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’da; Ceylanpınar, Akçakale ve Harran ilçelerinde kurulan sığınmacı kamplarının ardından Viranşehir’de de çadır kent yapılmaya başlandı. Viranşehir-Ceylanpınar Karayolu üzerinde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisine kurulan ve hazırlıkları süren 20 bin kişilik çadır kent alanında, AFAD yetkilileri koordinesinde çalışmalar sürdürülüyor. Suriyeli sığınmacıların sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanların da bulunacağı çadır kentte, AFAD yetkilileri sabah erken saatlerde başlattıkları çalışmalarını gece saatlerine kadar sürdürüyor. 650 dönüm üzerine kurulacak 3 bin 938 bin çadıra Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin yönlendirileceği bildirildi.

ÇADIR KENTTEN KARELER

MESİRE ALANI KURULDU

Suriyeliler için sosyal aktivite alanları oluşturmayı hedefleyen AFAD yetkilileri, yapımı süren Viranşehir Çadır Kente, 25 dönümlük mesire alanı kurdu. Çadır kent içerisinde ayrıca; çok amaçlı çadırlar, mescit, televizyon izleme salonu, BM danışma talep ve geri dönüş alanları, okul, market, spor alanı, sahra hastanesi, idari bina, kayıt kabul, polis ve jandarma noktası bulunuyor.

Haberin Devamı

İTFAİYE MERKEZİ HAZIR

Öte yandan, kış boyunca Ceylanpınar ve Akçakale’deki çadır kentlerde çıkan yangınlarda 18 kişinin ölmesinin ardından Viranşehir Çadır Kenti’nde tedbir amaçlı 2 itfaiye noktası oluşturuldu. Hava sıcaklığının da 40 dereceyi aştığı Viranşehir’de, yeni yapılan çadır kentteki çok amaçlı çadırlar için 173 klima alındığı da bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!