YAŞ öncesi kritik istifa Genelkurmay'da

Güncelleme Tarihi:

YAŞ öncesi kritik istifa Genelkurmayda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 10:32

YARIN başlayacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi, Hava Kuvvetleri’nden önemli bir ismin istifası Genelkurmay'a ulaştı.Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı ve mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’den sonrasını da yakından ilgilendiren bir iddia daha başkentin askeri kulislerini sarstı.

Haberin Devamı

Söz konusu iddia, bu yılki Şura’da emekliye ayrılacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun yerine gelmesi beklenen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’ya hükümetin sıcak bakmadığı yönünde oldu.

KALYONCU HAKKINDAKİ İDDİALAR
Buna gerekçe olarak Kalyoncu'nun isminin Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan İbrahim Şahin'in ifadelerinde ve MİT tarafından Genelkurmay'a 2005'te adları bildirildiği ileri sürülen 'Karargah Evleri' yöneticileri arasında yeraldığı iddiaları gösterildi. Kalyoncu'nun adı ayrıca 2006'da düzenlenen bir güvenlik zirvesinde 'irticai tehdit var' diyerek komutanların hükümeti suçladığı ve Erdoğan'ın da bu suçlamalara sert tepki verdiği toplantıdaki generaller arasında geçtiği ileri sürülüyor. Kalyoncu eğer bu Şura’da Kara Kuvvetleri Komutanı olursa, teamüllere göre Orgeneral Özel’den sonra Genelkurmay Başkanı koltuğuna oturacak isim olacak.

Haberin Devamı

İSTİFA GENELKURMAY'A ULAŞTI
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi ve emekliliklerinin görüşüleceği YAŞ’da, istifa ettikleri öne sürülen iki havacı komutan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı ile Hava Teknik Okullar Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun durumlarının da netleşmesi beklenirken Korgeneral Nezih Damcı’nın istifasının Genelkurmay Başkanlığı’na ulaştığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!