Altınları satıp satıp yemeğe mi harcayacaksın

Güncelleme Tarihi:

Altınları satıp satıp yemeğe mi harcayacaksın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 01:02

Türkiye’nin ilk alkolsüz lüks eğlence merkezi Huqqa ve The Market’i açan Atasay’ın patronu Cihan Kamer, “Karım burayı açacağımı duyunca ‘Altınlarımızı satıp satıp yemeğe mi harcayacaksın’ diye sitem etti” dedi. Kamer, mescitlerin ilgi gördüğünü tüketiciden tebrik aldıklarını da belirtiyor.

Haberin Devamı

Atasay’ın sahibi Cihan Kamer, mayıs ayında açtığı, nargileleriyle öne çıkan alkolsüz eğlence yeri Huqqa’nın ardından, yine alkolsüz restoran konseptinde The Market’i açtı. Kuruçeşme’de Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden kiralanan arazi üzerinde toplam 15 milyon dolar yatırım yapan ve her ay 150 bin TL kira ödeyen Kamer, Boğaz’daki balıkçılara ve eğlence mekânlarına alternatif olarak alkolsüz restoranlar açmaya karar verdiğini söyledi. Ramazan nedeniyle 16:00’dan sonra hizmet veren mekanlar neredeyse sabaha kadar açık. Kamer “Hiçbir işimi bu kadar sevmedim. Bununla yatıp bununla kalkıyorum. Karım burayı açacağımı duyunca ‘Altınlarımızı satıp satıp yemeğe mi harcayacaksın’ diye sitem etti” diye konuştu.

EKONOMİK BAKMIYORUM

“Benim kitlem senin kitlen yok; bu bayrağın altında yaşayanlar kardeştir” diyen Kamer şöyle devam etti: “Muhafazakâr burjuvanın Lucca’sı dendi; bu hoşuma gitmedi. Alkol yok, mescit var; o kesimin teveccühü oldu. Alkolsüz yere gitmek icin muhafazakar olmak gerekmiyor. Buraya ekonomi olarak bakmıyorum. Ben parayı bu ülkede kazandım ve bunu bir misyon olarak görüyorum. İnsanlar birbirine yakınlaşsın istiyorum. Dubai’de Buddhabar’da bakıyorsun açık-kapalı bir arada. Boğaz’da pek çok alkollü mekâna kapalı kadınlar gidemiyor, gitse kendini ait hissetmiyor. Bir tane onların da ama açıkların da gidebileceği bir yer olsun. İnsanlar kaynaşsın. Ulaşılabilir lüks mekân yapmayı arzuladım.”
Mekânda mescit olduğu için insanların teşekkür ettiğini de belirten Kamer, “Belki insanlar önce bu alkolsüz mekânlarda kaynaşacak, sonra birlikte Lucca’ya da gidecekler” dedi. Nargile içilen bir mekâna çocuklarının önerisiyle giren Kamer, şu anda London School of Economis’te değişim öğrencisi olarak bulunan kızının Londra pazarına dikkat çektiğini söyledi. Boğaz’da, Anadolu’da ve Yeşilköy’de 3 tane daha Huqqa açacaklarını, birkaç tane de The Market açacaklarını söyleyen Kamer, Huqqa’yı Londra ve New York’a taşıma hayalleri kurduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Gezi’de müşteri azaldı

HUQQA ilk açıldığında günde 600-700 kişi ağırlarken sosyal medya etkisiyle bu sayının 1500 kişiye çıktığını belirten Cihan Kamer, “Gezi Parkı eylemleri başlayınca tekrar 500-600’e indi gelen sayısı” dedi. Kamer, “Gezi, en aydınlıkta en karanlık dönemimiz oldu. Gezi’de ilk etapta samimi içindeki bir seyleri kusmaya gidenler vardı. Sonra provokatörler geldi ve İnsanlar evlerinden çıkmadı. Muhafazakar kesime tecizkâr şeylerde bulunuldu; onlar da çıkmak istemedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şahenk’e rakip olma iddiam yok

RESTORANCILIK alanında hızlı büyüyen Ferit Şahenk’ten ilham aldığını ancak, Ferit Şahenk’e rakip olma iddiası bulunmadığını söyleyen Cihan Kamer, “Ferit’te aldığı bu markaları dünyaya taşıma ışığı görüyorum. Bundan da gurur duyarım” dedi.

Mustafa Ceceli’den ramazanda ezan

THE Market ve Huqqa’da Ramazan’ın ilk günü akşam ezanını şarkıcı Mustafa Ceceli okumuş. Cihan Kamer, Dubai Mall’de duyup çok beğendiği ezanı da ramazan boyunca her iki mekanında iftar vakti banttan yayınladıklarını anlatıyor. İftar için gelen tüketicilerin, yemekler kadar ezanı da beğendiğini belirten Kamer, “Bu makamı çok beğendim, çok etkilendim, restoranlarımızda paylaşmak istedik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!