Festivale son imza John Legend’dan

Güncelleme Tarihi:

Festivale son imza John Legend’dan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 03:07

20’nci yılını kutlayan İstanbul Caz Festivali, soul müziğin fenomen ismi, 9 Grammy ödüllü John Legend’ın konseriyle sona erdi. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkan Amerikalı şarkıcıyı yaklaşık 4 bin kişi izledi

Haberin Devamı

BU yıl 20’nci yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali’nin açılışını Alicia Keys yapmıştı, kapanışa ise Türkiye’ye ilk kez gelen John Legend imza attı. Soul müziğin fenomen ismi, saat 21.40’ta sahneye çıkarak kendisini izlemeye gelen yaklaşık 4 bin kişiyi şaşırttı. Konsere tam vaktinde start veren Legend, şarkılarını seri bir şekilde seslendirdi, temposu gece boyunca düşmedi. 9 Grammy ödüllü Amerikalı şarkıcı, “Love in the Future” isimli dördüncü albümündeki parçaların yanı sıra “Ordinary People”, “Save Room”, “Everybody Knows”, “Used to Love U” gibi hitlerini seslendirdi. Ayrıca The Doors’un “Light My Fire”ını yorumladı.

ŞİMDİ CANLANMA ZAMANI

Şarkılarını okurken sık sık “Eller havaya” çağrısı yapan John Legend, bir ara “Bütün gece oturdunuz, şimdi canlanma zamanı!” diyerek tüm seyircileri ayağa kaldırdı. Alandaki coşkuyu bir anda yükselten Legend’e gecede önemli müzisyenler de eşlik etti. Tuşlu çalgılarda Eugene “Manman” Roberts, gitar ve geri vokalde Robby “Row” Anderson, bas gitarda Kenneth Wright, davulda ise Rashid Williams vardı. Gecenin en göze çarpan diğer isimleri de geri vokaldeki Natalie Imani ve Ashley Rodriguez oldu.

KONSERDEN NOTLAR

- Konseri izlemeye gelenler arasında Merve Büyüksaraç, Selda Car ve Şirin Ediger de vardı. Büyüksaraç ve Car, John Legend’la tanışmak için kuliste kuyruğa girdi. Legend, konserin ardından iki güzelle birlikte Ulus 29’a geçti.

- Sponsor firma Matraş, kuliste Legend’a plak kutusu hediye etti. Sanatçı, hediyeye hayran kaldığını söyledi.

John Legend, sahnede 1,5 saat kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!