Bir çift ayakkabı çaldı hapis cezası aldı

Güncelleme Tarihi:

Bir çift ayakkabı çaldı hapis cezası aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 10:59

ZONGULDAK’ta oturan 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Şengül Yıldız, 2003’te eşinden boşandıktan sonra Isparta’ya yanına gittiği ablası ve onun komşusu ile girdikleri mağazada 50 lira değerinde bir çift ayakkabı çaldıkları iddiasıyla yargılandıkları davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çocuklarına bakacak kimsesi olmadığı gerekçesiyle yaptığı infazının ikinci kez ertelenmesi başvurusu reddedilen ve cezaevine girmeye hazırlanan Şengül Yıldız, yıllar önce karıştığı hırsızlık olayından büyük pişmanlık duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2003’te şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanan Şengül Yıldız, o zaman 9 ve 11 yaşlarında olan iki oğlunu devlet korumasına verip, 6 yaşındaki oğlunu yanına alarak Isparta’ya ablasının yanına yerleşti. İş bulamayan Şengül Yıldız, ablası ve onun komşusu ile Eylül 2005’te 2 gün arayla girdikleri mağazadan önce 50 lira değerindeki ayakkabının bir tekini, sonra da diğer tekini çaldı. İkinci girişlerinde işyeri sahibi tarafından fark edilerek yakalanan Şengül Yıldız ile ablası ve komşusu hakkında Isparta 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ’hırsızlık’ suçundan dava açıldı. 5 Şubat 2008’de sonuçlanan davada Şengül Yıldız ile ablası H.D., 2 yıl 1’er ay, suç tarihinde 16 yaşında olan komşu A.D. ise 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. A.D.’ye verilen ceza ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı. Yargıtay 13’üncü Ceza Dairesi’nin, geçen yıl 26 Kasım’da yerel mahkemenin kararını onaması ile Şengül Yıldız’a cezaevi yolu göründü.

İKİNCİ İNFAZ ERTELEME TALEBİNE RET

Isparta’da 1 yıl kaldıktan sonra yeniden Zonguldak’a dönen ve bir süre bir apartmanda kapıcı olarak çalıştıktan sonra şimdi evlere temizliğe giderek geçimini sağlamaya çalışan Şengül Yıldız, koruma altındaki çocuklarını da yeniden yanına aldı. Lise 4’üncü sınıf öğrencisi olan küçük oğlu ile psikolojik tedavi gören büyük oğlu yanında, diğer oğlu ise işlediği bir suç nedeniyle cezaevinde olan Şengül Yıldız, çocuklarına bakacak kimsesi olmadığı gerekçesiyle infazının ertelenmesi için geçen 1 Ocak’ta Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başvurusu kabul edilen ve infazı 6 ay ertelenen Yıldız’ın, sürenin dolması üzerine aynı gerekçeyle yaptığı ikinci kez infaz erteleme talebi ise reddedildi.

’ÇOCUKLARIMI BIRAKAMAM’

Şimdi cezaevine girmeye hazırlanan Şengül Yıldız, yıllar önce karıştığı hırsızlık olayı nedeniyle büyük pişmanlık duyduğunu söyledi. Hayatında ilk kez böyle bir olaya karıştığını anlatan Şengül Yıldız, şöyle konuştu:

"Boşandıktan sonra eşim nafaka ödemedi. Ailem ilgilenmedi. Kimse destek olmadı. Çaresizlikten yaptım. Şimdi yıllar sonra karşıma çıktı. Çok pişmanım. Aslında oğluma ayakkabı almak için oraya gitmiştik. Ama böyle bir suça karıştık. Şimdi küçük oğlum okuyor. Makine mühendisi olmak istiyor. Dersleri de çok iyi. Ben cezaevine girersem okul hayatı biter. Büyük oğlum ise psikolojik tedavi görüyor. 15 günde bir hastaneye gidiyoruz. Kaç defa intihara kalkıştı. Diğeri ise cezaevinde. Her ay onu ziyarete gidiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çocuklarımı bırakamam. En azından kendi ayakları üzerinde durabilecek duruma gelinceye kadar cezamın ertelenmesini istiyorum. Ya da bir yerde çalışarak cezamı çekmem sağlansın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!