Kiralık devlet

Güncelleme Tarihi:

Kiralık devlet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 01:10

Devlet, hizmet binası olarak kiraladığı gökdelenlere milyonlarca lira kira ödüyor.

Haberin Devamı

Kamu kurumları ilk altı ayda hizmet binası kirasına 108 milyon lira para öderken, geçen yıl toplamında 218 milyon lira ödemişti. Devletin Orta Vadeli Program’da öngörülen tasarruf tedbirlerine rağmen bütçenin ilk altı aylık verilerine göre dayanıklı mal ve malzemelere, iş makinasına, canlı havyana, hizmet binalarına, lojmanlara, arazilere, kara, yüzer ve hava taşıtlarına, bilgisayarlarlar ile personel servisi kirasına yaptığı harcamada patlama yaşandı.

398 MİLYON LİRA

Devletin tüm bu kalemlere ilk altı ayda yaptığı harcama 398 milyon lirayı aştı. En çok para harcanan kalem ise hizmet binası kiraları oldu. Hizmet binasına Ocak’ta 13 milyon, Şubat ve Mart’ta 16’şar milyon, Nisan’da 28 milyon, Mayıs’ta 15 milyon ve Haziran’da da 18 milyon lira para ödendi. Devlet, kiralık kalemler için 2010’da 664 milyon, 2011’de 780 milyon, 2012’de ise 830 milyon lira harcama yapmıştı. Altı aylık sonuçlara göre bu yılın tamamında kira harcamasının 800 milyon lirayı geçeceği hesaplanıyor.

MASRAFI 1 MİLYARDAN ÇOK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bir önergeye verdiği yanıtta 2004-2012 yılları arasında merkezi yönetim hizmet binası kiralama giderinin toplam 1 milyar 137 milyon 337 bin lira olduğunu açıklamıştı. Ankara’da Eskişehir Yolu ve Konya Yolu boyunca sıralanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, EPDK, ETİ Maden, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Kamu İhale Kurumu, Ulusal Ajans, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı gibi kurumlar kiralık binalarda hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Satılık işyeri ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!