Polise e-kitap

Güncelleme Tarihi:

Polise e-kitap
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 01:10

Taksim Meydanı'ndaki duran adamlara karşı kitap okuyarak gündeme gelen polisler e-kitaba geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Devlet Malzeme Ofisi’nin internet sitesinde açtığı ihale ile 3 bin e-kitap okuyucu satın alacak. Yaklaşık 1 milyon TL değerinde olması beklenen ihale ile satın alınacak e-kitap okuyucular, polis okullarındaki öğrencilere verilecek.

iPAD İHALE DIŞI

Teknik şartnamede yer alan bilgilere göre satın alınacak cihazlarda en az çift çekirdekli 1.5 GHz’lik işlemci, 1 GB ram, 8 GB hafıza, 1024x768 ekran çözünürlüğü, 5 saat video oynatma ömrü, 1.2 megapiksellik kamera, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarının olması gerekiyor. iOS ve Android işletim sistemli tabletlerin yer aldığı ihaleye katılabilecek cihazların ekran boyutu 7.8 inç - 8.2 inç aralığında olması gerekiyor. Buna göre Samsung Galaxy Note 8, Acer Iconia Mango, Exper Easypad ve Samsung Galaxy Tab 3 gibi tablet modelleri söz konusu ihalede yer alabilecek. iPad Mini’nin ise miniUSB veya microUSB girişi olmadığı için ihaleye katılamayacak. Şartlara uyan yerli markaların tablet ve e-okuyucu modellerinin de ihalede yer alabilmesi mümkün olabilecek.

GİRİŞLER KAPALI OLACAK

E-kitap okuyucularda en az bir adet miniUSB veya microUSB girişi olması gerekiyor. Söz konusu bağlantı girişleri klavye ile bağlantı kurmak ve aynı zamanda teknik servis erişimi için kullanılacak. Bunun haricinde söz konusu bağlantı girişlerinin, yazılımlarla erişime kapatılması gerekiyor. Öte yandan EGM’nin açtığı ihalede e-kitap okuyucunun yanı sıra klavyeli kılıf seti ve cihazların konulabileceği dolaplar da yer alıyor. Kılıflarda yer alan klavyenin ‘Q klavye’ özelliğinde olması gerekirken kılıfta aynı zamanda stantın bulunması da ihalede yer alan şartlar arasında bulunuyor. İhalede yer alan dolaplarda e-kitap okuyucularının şarj edilebilmesi için elektrik prizi olması da gerekiyor.

Haberin Devamı

E-kitap’da istenen özellikler

Çift çekirdekli 1.5 GHz’lik işlemci
1 GB ram
8 GB hafıza
16 GB micro SD desteği
1024x768 ekran çözünürlüğü
7.8 inç - 8.2 inç
5 saat video oynatma ömrü
1.2 megapiksellik kamera
10 mm’lik kalınlık
Klavyeli kılıf seti
Bluetooth ve Wi-Fi bağlantıları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!