Kartal metrosu kiraları yüzde 58 artırdı

Güncelleme Tarihi:

Kartal metrosu kiraları yüzde 58 artırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 11:28

Hurriyetemlak.com Haziran 2013 Emlak Endeksi'ne göre Kartal'da kiralık ev fiyatları bir önceki yıla göre tam yüzde 58 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan ayrıca Anadolu yakasınında ilk metrosu olma özelliğini taşıyan Kartal-Kadıköy metrosu Kartal ile Kadıköy arasındaki mesafeyi 32 dakikaya indirerek ulaşımda da büyük kolaylık sağladı. Geçtiğimiz yıl hizmete giren metro hattıyla birlikte Kartal'da son bir yılda yaşanan kira artışı dudak uçuklatan cinsten. Haziran 2013 itibariyle ev kiralarında ortalama fiyatın 11 liraya yükseldiği Kartal'da yıllık artış yüzde 58'i buldu. Kartal yıllık kira artışında İstanbul'un diğer tüm ilçeleri arasında birinci oldu.

Ortamahalle'de yükseliş yüzde 105
Kartal'da en yüksek kira ve satılık fiyatları Ortamahalle'de. Kiralık evlerin ortalama metrekare fiyatı 15 lira, satılıkların ise 3.393 lira. Yıllık fiyat artışı satılıklarda yüzde 105 oranında arttı. Soğanlık Yeni Mahalle kira artışında 13 lira ile ikinci, Atalar Mahallesi 9 lira ile üçüncü sırada. Kartal ortalamasında ise yıllık artış yüzde 25'i buldu. Metrekare ortalama satış fiyatları Haziran 2013 itibariyle 1.932 TL oldu. Kartal genelinde amortisman süresi ise 15 yıl olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Kartal'daki kiralık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!