Aldatan erkekler

Uzun süren evliliklerde yaşanan ilişkisel sorunlar ve zamanla monotonlaşan bir cinsel hayat, uzun ömürlü birlikteliklerin baş düşmanıdır. Bu sürece giren erkekler, çok yanlış bir şekilde, toplumun da hoş görmesiyle eşlerini aldatabiliyor. Peki, aldatan erkeklerin cinsel hayatı nasıl?

Haberin Devamı

Eşlerini aldatan erkekler çoğunlukla erken boşalma ve geçici iktidarsızlık gibi cinsel sorunlar yaşar. Bu yazımla meslek hayatım boyunca evlilik ve çift terapilerinde bana en çok sorulan “Aldatan erkeklerin cinsel hayatı nasıl?” sorusunun yanıtını masaya yatırmak istedim. “Evlilik dışı ilişki ve erkeklerde sadakatsizlik” gibi konuları içeren daha önce yapılmış birçok araştırmayı inceledim. Eşlerini aldatma, erkeklerde heyecan, suçluluk ve kabahatlilik hissine, strese ve performans anksiyetesi adı verilen başaramama korkusuna yol açabiliyor.

GEÇİCİ İKTİDARSIZLIK

Evlilik dışı ilişki yaşayan erkekler çoğunlukla erken boşalarak başarısız cinsel ilişkiler yaşarlar. Evlilik dışı ilişkilerde bayan partner genellikle erkeğin eşinden daha gençtir ve cinsel ilişki genellikle aşırı alkol ya da yiyecek tüketildikten sonra yaşanır. Aldatan erkek yeni partnerine kendini ispatlama ihtiyacı nedeniyle stresli ve gergin olur. Gizli ilişki vücutta artan bir adrenalin salgılanmasına neden olur. Adrenalin makat, yumurtalıklar ve kasıkları çevreleyen aşk kaslarında istemsiz kasılmalara yol açar. Aşk kaslarının istemsiz kasılmasına bağlı olarak da erken boşalma veya geçici iktidarsızlık gibi cinsel sorunlar yaşanabilir. Başaramama korkusu, suçluluk ve kabahatlilik hissinin yaratacağı psikolojik durum, hem cinsel sorunların ortaya çıkma riskini hem de kalp damar hastalıkları riskini artırır. Çünkü artan adrenalin salgısı tansiyonun yükselmesine ve kalp atışlarının hızlanmasına neden olur.

Haberin Devamı

ORGAZM OLAMIYORLAR

Erkeğin eşini aldatması Türk aile kurumu için önemli bir sorundur. Yasak aşkların verdiği heyecan ve suçluluk duygusu erkeğin boşalmasını kontrol etmesini güçleştirir. Çapkın erkekler veya aldatan erkekler bu nedenle genellikle erken boşalırlar. Cinsel yaşamdan payına düşeni alamayan ve erken boşalan erkekler, kişiliklerini başka yönlerde yüceltmeye çalışırlar. Örneğin, eşlerini daha çok aldatabilirler, daha çok çapkın olduklarını göstermeye çalışabilirler, işlerine çok düşkün olabilirler, geçimsiz veya karamsar olabilirler. Çünkü boşalma ile orgazm olma aynı şey değildir. Boşalma bedensel bir rahatlamadır, orgazm ise bedensel rahatlamaya ruhsal rahatlamanın da eklendiği daha yoğun bir duygudur. Bir başka deyişle; orgazm çeşitli cinsel uyaranlarla beynin uyarılması ile başlayan ve uyaranların etkisiyle kişide hem bedensel hem de ruhsal olarak algılanan, çok kısa bir süre ve geçici olarak bilinç bulanıklığı yapan, cinsel yanıtın son aşamasındaki çok hoş bir histir. Erken boşalan erkek orgazm olamaz. Orgazm olmayan ve erken boşalan erkek; cinsel doyumsuzluğa bağlı ruhsal alanda yıkım yaşar, gerginleşir, işyerinde, sosyal ilişkilerinde, aile çevresinde rahat olamaz ve iş verimleri düşebilir.

Haberin Devamı


Eşim çocuklarımı istemiyor

Bir süre önce ikinci evliliğimi yaptım fakat eşim ilk evliliğimden olan 2 küçük kızımı istemiyor. Nerdeyse bir aydır çocuklarımla görüşemiyorum. Bu durumda karımı ikna edebilmek için ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.

Ülkemizde git gide artan boşanmalar ve tekrar evlenmeler sonucu bu tip sorunlarla daha sık karşılaşılmaya başlandı. Geçmiş yıllarda genellikle çocuklar babada kalır ve babaannelerinin ya da amcalarının yanında büyürdü. Gelgelelim köprülerin altından çok sular aktı. Hızla değişen yaşam tarzı karşısında doğal olarak kanunlar da değişti. Ancak bu gibi durumlarda nasıl davranılacağına dair, toplumsal bir alt yapı ve sosyal kavram henüz oluşmadı. Avrupa yasalarında her şey en ince ayrıntılarına kadar belirtilse ve uyulmaması durumunda ciddi yaptırımlar şart koşulsa da, problemler çıkmıyor değil. Avrupa’da, çocuğun her hafta bir ebeveynde kalması için “dönüşümlü velayet” şeklinde bir paylaşım sistemi oluşturuldu. Türkiye’de henüz böyle bir yasa yok. Sizin durumunuza gelince, sanırım evlenirken bu konuları eşinizle açık açık konuşmadınız ve bir mutabakata varmadınız. Açıkça konuşulmayan ve sonradan ilişkiye zarar veren çocuklar konusunda duygularınızı paylaşarak uysal bir şekilde yaklaşmalısınız. Bir baba olarak çocuklarınızdan vazgeçmeniz tabi ki mümkün değil. Bu durumu eşinizle sakin bir ortamda uygun bir dille konuşarak halledebilir, çözüm yolu olarak eşinizin de uygun olduğu belirli zamanlarda kızlarınızla görüşebilmeniz için bir takvim hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk insanı değiştirir ve olgunlaştırır, “bir daha asla eskisi gibi olamaz” bir hale getirir, çünkü aşk değişimdir.

Yazarın Tüm Yazıları