İspanya'da korkunç tren kazası

Güncelleme Tarihi:

İspanyada korkunç tren kazası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 13:25

İspanya'da Madrid-O Ferrol seferi yapan ve 240 yolcu taşıdığı belirtilen trenin, Santiago Compostela istasyonu girişinin yakınlarında raydan çıkmasıyla meydana gelen kazada en az 77 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Dün TSİ 22.15'te meydana gelen kazada trenin 13 vagonunun da devrildiği, özellikle baştaki 8 vagonun büyük zarar gördüğü bildirildi. Çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi bölgeye sevk edilirken, görgü tanıkları, vagonlarda sıkışan yolcuların çıkarılması çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı.

İspanyol haber ajansı EFE'nin Galisya Yüksek Mahkemesi kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, dün akşam saatlerinde meydana gelen hızlı tren kazasında, dördü hastanede 73'ü olay yerinde olmak üzere 77 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Yaralı sayısının ise yaklaşık 130 olduğu belirtildi.

Tehlikeli bir virajda meydana gelen kazaya, “yüksek hız ve insan hatasının” sebep olduğu ileri sürülürken, kazadan yara almadan kurtulan makinistlerden biri, gazetecilere doğru, “Tren raydan çıktı, ne yapayım ne yapayım” dedi.

Haberin Devamı

İSPANYA’DA FACİA



OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

Kazayla ilgili resmi bir açıklamada bulunulmamasına rağmen, ülkedeki siyasi partilerin sözcüleri ölenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Bayındırlık Bakanı Ana Mato ile çok sayıda yetkilinin olay yerine gittiği, Başabakan Mariano Rajoy'un da kazayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi. Santiago Compostela Belediyesi, kentte bayram dolayısıyla yarın yapılacak kutlamaların kaza nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

KAN ANONSLARI YAPILIYOR

İspanya tarihinin en büyük tren kazalarından birinin yaşandığını söyleyen Galisya özerk yönetimi başkanı Alberto Nunez Feijoo, “Yürekleri sarsan bir durum. Diğer vagon ile içiçe girmiş bir vagon ve acil yardım ekipleri henüz buraya giremediler” diye konuştu. Bu arada İspanyol basını, tren kazasının meydana geldiği Santiago Compostela kenti yakınlarındaki hastanelerden sürekli kan bağışı çağrısı yapıldığını duyururken televizyonlar da kan bağışı anonsları geçiyor.Öte yandan Galisyalı olan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un da sabah kazanın olduğu bölgeye gideceği bilgisi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!