Rotayı İzmir’e çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Rotayı İzmir’e çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:03

Beylikdüzü’nde inşa ettiği Ayışı Vadi Evleri ve Demir Romance projeleri ile dikkat çeken Demir İnşaat yeni projesi için İzmir’i seçti.

Haberin Devamı

Şirketin İstanbul dışında gerçekleştireceği ilk projede 20 blokta 500 konut yer alacak. Arsa bedeli hariç 130 milyon TL yatırımla inşa edilecek projede metrekare satış fiyatının 2 bin 500 TL - 3 bin 500 TL aralığında olması planlanıyor. Projeyi kat karşılığı anlaşım modeli ile geliştireceklerini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “ Proje metro durağının hemen yanında. Lokasyona çok güvendiğimiz için yüzde 40 olan arsa karşılığı hakkının yüzde 12’sini de satın aldık” dedi.

BİNALAR 5 KATLI

Brüt 42, net 30 bin metrekare alan üzerinde yükselecek projede inşaat alanının büyüklüğü 80 bin metrekare. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı tip ve büyüklükte daire seçenekleri yer alacak. Blokların 5 katlı tasarlandığı projede bina girişlerinde ticari alanlara yer verilecek. Hamit Demir, 2014 Nisan’da inşaatına başlayacakları projeyi 24 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Demir, Bursa, Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerde de proje planladıklarını dile getirdi.

DEMİR PANORAMA YOLDA

Demir İnşaat, Eylül ayında merkez üssü Beylikdüzü’nde bir projeye daha imza atacak. Hadımköy’de yükselecek Demir Panorama adlı projede konut ve ticari birimlerin yanı sıra otel rezidans konseptli bir blok da yer alacak. 42 dönüm arsa üzerinde 100 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin yatırım değeri 160 milyon TL. Kat karşılığı inşa edilecek Demir Panorama’dan beklenen gelir ise 200 milyon TL.

YABANCILAR DA EV ALDI

Beylikdüzü’nün ilk akıllı ev projesi olarak hayata geçen 776 dairelik Demir Romance’de satışların yüzde 40’ı tamamlandı. Dairelerin yüzde 5’ini yabancılara sattıklarını belirten Hamit Demir, “ Rusya, Hollanda, İngiltere, Suudi Arabistan ve İran’dan talep aldık ve satış gerçekleştirdik. İzmir projemizde de önemli oranda yabancı satışı hedefliyoruz. Bu amaçla yurtdışında düzenlenen fuarlara katılacağız” dedi. Nisan ayında satışa çıkan projeden erken daire sahibi olanların yüzde 25-30 kazançlı çıktığını belirten Demir, “ Projemizde şuan ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 800 TL. Bu rakam 2015’te proje tamamlanınca 3 bin 800- 4 bin seviyelerine ulaşacak” dedi. Demir Romance’de konut sahiplerinin akıllı ev sistemiyle tek bir tuşla tüm sistemleri kontrol edeceğine dikkat çeken Demir, bundan sonraki tüm projelerinde akıllı ev teknlojisinden faydalanacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Yabancıya satış 2 kat arttı

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının ardından yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alımında büyük artış yaşandı. Geçen yıl ocak-haziran döneminde 3 bin 743 yabancıya 306 arsa, 2 bin 801 konut olmak üzere toplam 3 bin 107 taşınmaz satışı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde 7 bin 761 yabancıya yapılan ise 916 arsa, 6 bin 229 konut olmak üzere 7 bin 145 gayrimenkul satışıyla, rakamlar iki katını aştı. Türkiye’den geçen yıl ocak-haziran döneminde 55 ülke vatandaşı mülk edinirken, 2013’ün aynı döneminde ise sayı 88’e çıktı. İngilizler geçen yılın ilk altı ayında 697 mülkle ilk sırada yer almıştı. Bu ülkeyi 694 gayrimenkulle Rusya Federasyonu, 357 taşınmazla Almanya, 240 mülkle Norveç, 146 taşınmazla İsveç takip etmişti. Bu yılın aynı döneminde ise bin 567 Rusya Federasyonu vatandaşı, Türkiye’den 41’i arsa, bin 347’si konut olmak üzere bin 388 gayrimenkul aldı. Birinci sıradaki Rusya’yı, 720 taşınmazla İngiltere, 653 mülkle Almanya, 469 gayrimenkulle Norveç, 323 mülkle Suudi Arabistan izledi.
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, mütekabiliyet yasasıyla beraber 2012 genelinde yabancılara yapılan gayrimenkul satışının 2.6 milyar dolara ulaştığını belirterek, “2013’ün ilk çeyreğinde yabancılara gayrimenkul satışı 720 milyon dolar oldu. Yıl sonuna kadar satışların yaklaşık 3 milyar, orta vadede ise 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor” dedi.

Sansaryan Han ihalesi TBMM gündeminde

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sansaryan Han’ın otel yapılması amacıyla ihale yapılacağı iddiasını TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Türkiye Ermenilerine ait olan ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elinde bulunan tarihi Sansaryan Han’ın bir ihaleyle 20 yıllığına kiralanmak istendiğinin basına yansıdığı anımsatıldı. Tanrıkulu, Agos Gazetesi’nde konuyla ilgili yayınlanan haberi hatırlattı.
Sansaryan Han, 1895’te, Mıgırdiç Ağa Sanasaryan’ın isteğiyle mimar Hovsep Aznavur tarafından inşa edilmişti. Uzun yıllar İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak kullanıldı.

Haberin Devamı

Bakırköy 46’nın yüzde 20’si satıldı

AĞAOĞLU’nun 1 milyar dolar satış değerine sahip Bakırköy 46 projesine ilgi devam ediyor. Bin 227 konutluk projenin yüzde 20’sini sattıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Bakırköy 46 bizim için özel bir proje. Burada yatırım için değil, oturum için ev alınmasını istiyoruz. Bu nedenle yabancılara toplu satışa sıcak bakmıyoruz” dedi. Bakırköy 46’da fiyatlar 363 bin TL ile 6 milyon 903 bin TL arasında değişiyor.

SATILIK KONUT İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!