‘GırGır’ın babası öldü

Güncelleme Tarihi:

‘GırGır’ın babası öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:03

Bir döneme damga vurmuş ve her eve girmiş ‘GırGır’ el süpürgesi babasız kaldı.

Haberin Devamı

İzmirli ünlü sanayici ve Göztepe Kulübü’nün eski başkanlarından 86 yaşındaki Tacettin Hiçyılmaz Çeşme’deki evinde hayatını kaybetti. İzmir’in renkli simalarından Hiçyılmaz adını tüm Türkiye’ye bir tür mekanik halı süpürme cihazı olan ve adını da kendisinin koyduğu ‘GırGır’ ile duyurmuştu. Mithatpaşa Sanat Enstitüsü’nü bitiren ve bir süre bu okulda öğretmenlik de yapan Tacettin Hiçyılmaz, mütevazı atölyesinde Türkiye’nin yabancı patentli ilk çamaşır makinesi üretimini gerçekleştirdi. Daha sonra adıyla özdeşleşen ve ‘GırGır’ adını verdiği mekanik halı süpürgesinin seri üretimine başlayan Hiçyılmaz, bu minik aleti milyonlarca eve sokmayı başardı.

‘GırGır’ın babası öldü

Tacettin Hiçyılmaz, 1979’da Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından ‘En çok vergi veren sanayici’ olarak ilan edildi. Ancak, politik nedenlerden dolayı Hiçyılmaz’a o yıl plaket verilmedi. Hiçyılmaz, 1980 sonrası Turgut Özal’ın milletvekili olması için yaptığı bütün ısrarlı teklifleri çevirdi. Uzun yıllar sağlık sorunları ile karşılaşan Hiçyılmaz, Çeşme Ilıca’daki evinde yatağa bağımlı yaşam sürüyordu. Hiçyılmaz yarın Çeşme’de öğleyin kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

GırGır ismi nereden geldi

TACETTİN Hiçyılmaz ismin bulunuşunu şöyle anlatmıştı: “Bir akşam hep birlikte toplandık ürüne ne isim koysak diye düşünüyoruz. İlk yaptığımız süpürgeler fazla ses çıkarıyordu. Bir arkadaşın hanımı “Bu süpürge Gırrrr Gırrr diye ses çıkarıyor. Markası da GırGır olsun” dedi. Çok hoşuma gitti ve kullanmaya başladık. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!