Gırgır babasız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Gırgır babasız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 01:18

İZMİR’in ünlü sanayicilerinden, Göztepe Kulübü’nün eski başkanlarından Tacettin Hiçyılmaz, Çeşme’deki evinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

86 yaşındaki Hiçyılmaz, bir döneme damga vuran Gır Gır süpürgelerinin mucidiydi. İzmir’in renkli simalarından Hiçyılmaz adını tüm Türkiye’ye bir tür mekanik halı süpürme cihazı olan ve adını da kendisinin koyduğu Gır Gır ile duyurmuştu.
Mithatpaşa Sanat Enstitüsü’nü bitiren ve bir süre bu okulda öğretmenlik de yapan Tacettin Hiçyılmaz, mütevazı atölyesinde Türkiye’nin yabancı patentli ilk çamaşır makinası üretimini gerçekleştirdi. Daha sonra adıyla özdeşleşen, Gır Gır mekanik halı süpürgesinin seri üretimine başlayan Hiçyılmaz, bu minik aleti milyonlarca eve sokmayı başardı. Tacettin Hiçyılmaz, 1979 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından en çok vergi veren sanayici olarak ilan edildi. Ancak politik nedenlerden dolayı Hiçyılmaz’a o yıl plaket verilmedi.
Politikayla da ilgilenen ve bir süre Adalet Partisi İl Yönetimi’nde görev alan Hiçyılmaz, 1980 sonrası Turgut Özal’ın milletvekili olması için yaptığı bütün ısrarlı teklifleri geri çevirdi.
Hiçyılmaz, uzun yıllar sağlık sorunları yaşıyor ve Çeşme Ilıca’daki evinde yatağa bağımlı bir yaşam sürüyordu. Meriç Yoldaş’la evlenen ve bu evliliklerinden biri erkek üç çocukları olan Tacettin Hiçyılmaz, değişen teknolojik koşullar gereği Gır Gır’ın üretimine son vermiş, başka alanlardaki üretim işlerini de oğlu Orkun Hiçyılmaz’a devretmişti.
Hiçyılmaz bugün Çeşme Ilıca Pazaryeri Zekiye Boyacı Camii’nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verilecek. ? İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!