CHP Hatay Milletvekilleri: Gezi gözaltıları serbest bırakılsın

Güncelleme Tarihi:

CHP Hatay Milletvekilleri: Gezi gözaltıları serbest bırakılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2013 16:14

CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz, Hatay’da Gezi Parkı gösterilerine katıldıkları için gözaltına alınan 32 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Haberin Devamı

CHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen milletvekilleri adına açıklama yapan Refik Eryılmaz, Gezi gösterilerinin Anayasa’dan doğan demokratik bir hak olduğunu söyledi. Hatay’daki gösterilere kendilerinin de katıldığını belirten Eryılmaz, "Tamamen meşru ve barışçı yöntemlerle demokrasi ve özgürlük talebi ile yapılan eylemlere katılanlara polis çok sert müdahalede bulunuldu. 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı, on binlerce vatandaşımız da gözaltına alındı. Hayatını kaybedenlerden ikisi Hataylı. Eyleme katılanlara terörist muamelesi gösterip bir sürek avına girilmesi ilimizin barış ve kardeşliğine zarar vermektedir" dedi. Hatay’da gözaltına alınan 32 kişinin hemen serbest bırakılmasını da isteyen Eryılmaz şunları söyledi:

Haberin Devamı

HATAY KAN AĞLIYOR

"Vatandaşlarımızın Anayasa’dan doğan demokratik haklarını kullanılmasını saygılı olunmalı. Polis aşırı güç kullanmış ve yetkililer buna pirim ve destek vermiştir. Faillerin devlet tarafından korunduğu görüntüsü vardır. Sokak aralarında halka saldıran şahısların kimliği derhal tespit edilmeli ve yakalanmalıdır. Eli sopalı katilleri koruyan devlet olmaz. Vatandaş arasında ayrım yapan devlet olamaz. Başbakan ve Ak Parti hükümeti çok iyi bilmeli ki bu ülke babalarının çiftliği değildir. Maalesef bu ülke bu anlayışla yönetiliyor. Hatay açık cezaevine dönüştürülmektedir. Hatay abluka altında, Hatay kan ağlıyor, izlenen yanlış Suriye politikası bölgeyi büyük bir kaosa sürüklemektedir. Hatay ekonomisi zor durumda, sınırlar, gümrük kapıları kapalı. TIR’larımız yurt dışında aylardır mahsur. Yasal anlamda çalışan en güvenli gümrük kapısı olan Yayladağı Sınır Kapısı da kapatıldı. Ne bomba patladı, ne de muhalifler saldırıda bulundu. Reyhanlı’da vatandaşlarımızın evleri silahlı militanlar tarafından basılıyor ve silahlı saldırılarda yaralanıyor, ölümden dönüyorlar. Sınırda devriye görevi yapan askerlerimiz saldırıya uğruyor. Hükümet izlediği bu politikalarla vatandaşa eziyet etmektedir. Aldıkları bütün kararlar vatandaşa ağır bir fatura ödetmektedir.

Haberin Devamı

Hükümeti aklını başına almaya, vatandaşlarımızın demokratik haklarına saygılı olmaya, katilleri yakalayıp yargıya teslim etmeye, eli sopalı saldırganları tespit edip işlem yapmaya, gözaltındakileri serbest bırakmaya, sürek avından vazgeçmeye ve bütün halkı kucaklayan bir anlayışla ülkeyi yönetmeye davet ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!