Saat 10'da Kordon'da

RUMUZ: BULMACA
paamukk@mynet.com

Cinsiyet: Kadın. Yaş: 20. İş: Öğrenci. Beni tanımalısın çünkü: Hevesle yazdığım şiirimi yanına koşup, yüksek sesle ilk sana okuyacağım ve beni şımartman için şiirimi nasıl bulduğunu soracağım. Nasıl birini aradığımı anlama için daha fazlası: Her şeyin karmakarışık olmalı. Seni ben keşfetmeliyim, bulmaca çözer gibi çözmeliyim. Her gün değişik bir yönünü öğrenmeliyim. Seni tanımak o kadar basit olmamalı. Seni düşünüp senin için ağlamalıyım. Zor olduğun için değerli olmalısın! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Babam ve ablam (annem gökyüzünden bizi izliyor!) Şiirlerim, dans, deniz ve kahvem. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Hayat Güzeldir filmi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Yıldız Tilbe’nin tüm albümleri. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘5 dakika sonra evdeyim.’ En beğendiğim ünlü: Okan Bayülgen ve Yılmaz Erdoğan. En sevdiğim kitap: ‘Kimse Okumazsa Ben Okurum’ kesinlikle yalakalık değil. Sürükleyip götürdü beni. Yatak odamda: Duvara asılı hayallerim, dolabımdaki dağınık düşüncelerim, çöpe atılmasını istemediğim hedeflerim saklı. Sırf sen bulama diye! En rahatsız olduğum an: İki yüzlü insanlarla aynı ortamda bulunmak.

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...
3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

ERKEK

recepce5@hotmail.com

RUMUZ: SİYAH-BEYAZ

Yaş:
43. İş: Kamu sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Maskeleşmiş yüz, sözde aşk, sahte sevgi,yalan duygular yok bende! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Sadece kendin ol, dürüst ol yeter. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Beşiktaş, arabam, kedim, at yarışı tutkum ve poker oyunu. En sevdiğim albüm/şarkı şarkıcı: Candan Erçetin -Melek. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Şu an müsait değilim.’ En beğendiğim ünlü: Arzum Onan. En sevdiğim kitap: Life 101. Yatak odamda: Yalnızlık, kırık bir kalp ve özlemlerim var. En rahatsız olduğum an: İstemeyerek ve zoraki yaptığım her şey.


essereoppurenonessere@yahoo.it

RUMUZ: HAMLET

Yaş:
23. İş: Oyuncu. Beni tanımalısın çünkü: Arabam ve param yok. Ama zeki, yetenekli ve çekiciyim. Ha bir de narsistim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Güzel, bakımlı, aşka, romantizme ve sanata değer veren, özgürlüğüne düşkün biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Aşk, kitaplarım, oyunculuk, dostlarım ve İstanbul. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: 4 Nikah 1 Cenaze filmi fena değildi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Timur Selçuk, İlhan İrem, Kayahan. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan:‘Şarjım bitiyor sonra konuşalım!’ En beğendiğim ünlü: Al Pacino. En sevdiğim kitap: Ahmet Hamdi Tanpınar -Huzur, Orhan Veli bütün şiirleri. Yatak odamda: Kitaplarım, cd çalarım ve abajurum var.


grikalem79@yahoo.co.uk

RUMUZ: KİMBİLİR

Yaş:
25. İş: Doktor. Beni tanımalısın çünkü: Belki ‘her erkek aldatır’ fenomenine karşı son kaleyimdir. Belki karanlık günlere sohbetle mum tutabilen biriyimdir. Kimbilir belki de bir neden de sen bulursun! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: ‘Deniz olsam dalgam, gemi olsam çarkım, çiçek olsam rengim sen olurdun. İnsan olmuşum tesadüfen; kalbim sensin.’ Böyle bir sevgili arıyorum ben. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, cd’lerim, müzik sistemim ve arkadaşlarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Leon filmi. En sevdiğim albüm/şarkıcı: Bennet, Sting, Rafet el Roman, Zeki Müren. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Daha o kadar sıkışmadım. Kabul eden kalır, etmeyen gider var mı ötesi! En sevdiğim kitap: Henry Charierre Papillon ve Yüzüklerin Efendisi serisi. Yatak odamda: Öğleden sonra güneşinde iyice turunculaşan duvar kağıtlarım, cd’lerim, müzik setim ve boş olan sol yanım var. En rahatsız olduğum an: Yanlış anlaşıldığım zamanlar.


swordofstormm@yahoo.com

RUMUZ: 26

Yaş:
26. İş: Havacılık sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Kusursuzum ve sıra dışıyım! Pardon ya! Bunu en berbat yalan kısmında söyleyecektim! Vazgeçemeyeceğim 5 Şey: Özgürlüğüm, ailem, işim, gururum ve dövmelerim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Örümcek Adam’ın çatıdan yarasa gibi sarkarken Mary Jane ile olan öpüşme sahnesi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Şebnem Ferah. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yanımdaki insana göre iki versiyonu var. En beğendiğim ünlü: Mel Gibson, Ayşe Arman. En sevdiğim kitap: Sefiller / Victor Hugo. En rahatsız olduğum an: Yalan söylerken vücut sıcaklığımın arttığını hissettiğim an.


tan19@mynet.com

RUMUZ: DE BEARS

Yaş:
22. İş: Müzisyen. Beni tanımalısın çünkü: İkizler burcuyum ve İzmirliyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kendin ol ve tüm maskelerinden kurtul! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Opera, ailem, köpeğim çikolata ve gitarım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Özel Bir Kadın’daki otel sahnesi. En sevdiğim şarkı/şarkıcı/albüm: Pavarotti / O Sole Mio, Bülent Ortaçgil. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sana aşık oldum.’ En beğendim ünlü: Okan Bayülgen, Ayşe Arman. En sevdiğim kitap: Hüzünbaz Sevişmeler -Yılmaz Erdoğan. Yatak odamda: Çok merak edersen gel ve gör. En rahatsız olduğum an: Bir şeyin ikram edilmesi. Çay içer misin? Lütfen iç! Bak hatırım için iç!


mustafa_ozdemir@mynet.com

RUMUZ: PARANOYAK

Yaş:
21.İş:Sanayii sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Akan nehri bıçakla kesmek ne kadar zorsa beni kelimelerle anlatmakta o kadar zor! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kendi gibi olsun ve karşıma çıksın beni fethetsin. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, arkadaşlarım, işim, bilgisayarım, yemek. En sevdiğim aşk filmi sahnesi:Titanic. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Ferdi Tayfur. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Sana yalan borcum mu var!’ En beğendiğim ünlü: Şebnem Scheffher. En sevdiğim kitap: Paranoyak. Yatak odamda: Hiç kimseler yok sadece ben varım.En rahatsız olduğum an:Yalan söylediğim zamanlar.


KADIN


dilara_sen@mynet.com

RUMUZ: DİLARA

Yaş:
27. İş: Teknik ressam. Beni tanımalısın çünkü: Ben bile her gün yeni bir ben keşfediyorum. Düşünsene, sen hiç sıkılmayacaksın! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Beni benden çok sevecek ve düşünecek ama sahiplenmeyecek. Aşk dolu olacak, tutkuyu bırakmayacak (ayıp ama) mümkünse parası da olacak! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sinema, kitap, yemek, gezmek ve deniz. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Ghost. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu’nun eski albümleri. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Elektrikler kesikti çalışamadım.’ En beğendiğim ünlü: Jhony Deep. En sevdiğim kitap: Kırk Odalı Kırık Ayna -Murathan Mungan. Yatak Odamda: Ben varım. Bir de huzur! En rahatsız olduğum an: Hoşlanmadığım insanlarla beraber oturuyor olmak.


insomnia83@mynet.com

RUMUZ: BATWOMAN

Yaş:
21. İş: Kalfa (hani şu boş gezeninki) bir de öğrenciyim güya. Beni tanımalısın çünkü: Akşam 8’den önce eve dönmem gerektiğine çünkü o saatten sonra erkeklerin potansiyel birer sapığa dönüştüğüne inanan bir babam var. İlgini çeker belki! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Aşk, tek kişilikmiş. Ben aşktan vazgeçtim. İçin rahat olsun yani. Ama arkadaşım bile olacak olsan komplekssiz, dürüst ve biraz da yüzüne bakılır olman gerekir. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gece uyuyamadığım için gündüz uykusu, çay, sigara, yazmak ve lenslerim (onlarsız göremiyorum.) En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Servi Boylum Al Yazmalım. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Sezen Aksu ve Yaşar’ın albümleri. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Başkalarından çok, kendime yalanlar söylüyorum. Daha berbatı olabilir mi? En beğendiğim ünlü: Okan Bayülgen. En sevdiğim kitap: Divan (Irvin D. Yalom.) Yatak odamda: Yastıksız bir yatak, 7 aylık yeğenimin aynada bıraktığı parmak izleri, benim aynada bıraktığım gözyaşı izleri, çoğu gece üstüme yürüyen dört duvar ve düzen var. En rahatsız olduğum an: İkimiz ıssız bir adaya düşsek de ölsem görüşmeyeceğim bir tipin, gözleriyle her yerimi ısırdığını hissettiğim an.

line24@mynet.com

RUMUZ: LİNE

Yaş:
24. İş: Sekreter / muhasebe. Beni tanımalısın çünkü: Şu an depresyondayım ve göz musluklarım açık, bana katlanabileceksen yaz ne diyeyim! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Gerçekten insani vasıflarını yitirmediysen, bir kadına baktığında nasıl yatağa atarım diye değil de, nasıl kazanırım diye düşünüyorsan, sevgiliden önce arkadaş olacaksan tamam. Yoksa başka kapıya. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Annem, erkek kardeşim, duygusallığım. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Vizontele Tuuba’daki Tuuba ve Emin’in veda sahnesi beni fazlasıyla etkilemişti. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Kıraç, Yılmaz Erdoğan, Sezen Aksu, Dido, Kardeş Türküler. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: İşe gelemeyeceğim zaman söylediğim, fakat benim bile inanamadığım yalanlar. En beğendiğim ünlü: Yılmaz Erdoğan. En sevdiğim kitap: Mavi Saçlı Kız. Yatak odamda: Annem, ben, kitaplar ve müzik seti var. En rahatsız olduğum an: İşlerin benim yüzümden ters gitmesi ve patronlardan azar işittiğim anlar.


mavimavi752@mynet.com

RUMUZ: PONKA

Yaş:
25. Beni tanımalısın çünkü: Bakarsam deler geçerim, dokunursam yaşam veririm... Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Akıllı olmalısın, kendin gibi olmalısın. Kafanın içi de dışı da güzel olmalı. Bir de, düzgün ellere ve ayaklara sahip olmalısın! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Bence hayatın kendisi vazgeçilmez. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Aşk Her Yerde filmi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: O kadar çok ki. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Aaaa ben hiç hatırlamıyorum!’ En beğendiğim ünlü: Al Pacino. En beğendiğim kitap: B. Uzuner -İki Yeşil Su Samuru. Yatak odamda: Neler yok ki... Ablamla paylaştığım dehşet bir oda. En rahatsız olduğum an: Aptal yerine konulduğumu anladığım an.


yosun29@hotmail.com

RUMUZ: YOSUN

Yaş:
29. İş: Turizm. Beni tanımalısın çünkü: Bu fırsat insanın eline hayatta bir kere geçer! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: İnsanları güldürebilen, kıskançlığın yanından geçmeyen, dürüst, zeki ve iş hayatında başarılı biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Bodrum, Türk kahvesi, Fenerbahçe, kitap ve eğlence. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Hayalet filmi. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Tarkan, Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Seni seviyorum’ En beğendiğim ünlü: Tarık Akan. En sevdiğim kitap: Bir Çift Yürek. Yatak odamda: Hayallerim ve kitaplarım var. En rahatsız olduğum an: Hoşlanmadığım kişilerle aynı ortamda bulunmak zorunda kalmak.

GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

c_ozkok@hotmail.com

RUMUZ: QUASİMODO

Cinsiyet:
Erkek. Yaş: 25. İş: Esnaf desem olmaz, tek başına pazarlamacı hiç değil. Hepsi birden. Beni tanımalısın çünkü: Her an her şeyi yapabilecek kadar deli, baskı altında tutulamayacak kadar özgür, rumuzuyla bağdaştırılamayacak kadar hoş ve inandığı ilişkisine körü körüne bağlı kalacak kadar salağım. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Ama bunu da ben söylersem işin hiçbir heyecanı kalmaz ki. Sen yukarıda ve aşağıda yazılanları oku, uyarsa haberleşelim. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Güzel bir sevgili, müzik dinleme zevki, plansız hafta sonu tatilleri, uyumadan önce yatağa uzanıp içtiğim sigara ve tabi ki para. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: The Family Man’in kapanış sahnesi. En Sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Bülent Ortaçgil -Sensiz Olmaz. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Daha önce kimseye boşu boşuna seni seviyorum demedim. Aynı şimdi sana olduğu gibi!’ En beğendiğim ünlü: Fikret Kızılok. En sevdiğim kitap: Dostoyevski-Suç ve Ceza, Turgenyev-Babalar ve Oğulları. Yatak odamda: Mumlarım, kitaplarım ve sağa sola atılmış eşyalarım var. En rahatsız olduğum an: Telefonda ‘Merhaba, ben bilmem kim, beni hatırladın mı?’ diyen bir kadın sesi duymak.

Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları