4 milyon müşterisi olan 'dükkan' kapandı

Güncelleme Tarihi:

4 milyon müşterisi olan dükkan kapandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 14:54

Türkiye’deki alışveriş siteleri arasında en büyük ilk beş arasında yer alan Vipdükkan, sessiz sedasız faaliyetlerini durdurdu. Site Temmuz ayı başından bu yana kapalı. Ancak bu tarihten önce sipariş veren ve parasını ödedikleri halde ürünleri alamayan bir çok kullanıcı internette şikayetlerini dile getiriyor ve kredi kartlarından halen para çekildiğini ileri sürüyor. Şirketin telefonları ve sosyal medya hesapları da kapalı olduğundan ulaşım imkanı bulunmuyor.

Haberin Devamı

2010 yılında kurulan Vipdükkan'ın en büyük ortağı gıda ve hizmet sektöründe de çeşitli yatırımları bulunan Oğuz Şenol. 3 yılda 4 milyon üyeye ulaşan şirket kendi alanında en başarılı firmalardan birisi olarak gösteriliyordu.

Vipdükkan’ın büyük ortakları arasında aynı zamanda Skype’a da ortak olan Londra merkezli yatırım fonu ePlanet Capital de bulunuyor.

MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ

Vipdükkan’da Temmuz ayı başından bu yana işlem yapılamıyor. Yüzlerce kişi şikâyet sitelerine mağdur edildikleri yönünde mesajlar yazıyor. Site kapanmadan önce sipariş verdiklerini ancak bu siparişleri alamadıkları gibi kredi kartlarından çekim yapıldığını belirten kullanıcılar soruna çözüm bulunmasını istiyor. Şirket telefonlarına ulaşılamazken Vipdükkan’ın Facebook ve Twitter hesapları da kapatıldı. Öte yandan Vipdükkan’ın sahibi olan şirket Global E Ticaret Bilişim Hizmetleri A.Ş. üzerinde de çok sayıda haciz bulunuyor.

Haberin Devamı

40 milyon kadar internet kullanıcısının olduğu, 5 milyon kişinin internetten alışveriş yaptığı Türkiye’de son yıllarda yıldızı parlayan alanlardan birisi e-ticaret oldu. Bir çok firma yıllık ticaret hacmi 25 milyar lira olarak hesaplanan sektöre girerken kimileri yeni ortaklıklar yaparak daha da büyüdü, kimileri ise sahneden çekilmek zorunda kaldı.

Vipdükkan da bu dönemde açılan sitelerden biri oldu. Sitenin kurucuları arasında, Mustafa Oğuz Şenol, Ayşe Arkış, Halil Tunç Erel yer aldı. Sitede Ağustos 2010 itibariyle ürün satılmaya başlandı. Kısa sürede önemli bir büyüme kaydeden Vipdükkan’a Lonjdra merkezli yatırım fonu ePlanet Capital ortak oldu. ePlanet Capital ilk etapta Vipdükkan'ın yüzde 28 hissesi için 5 milyon dolar ödedi. Daha sonra şirketteki payını yüzde 47.8 seviyesine çıkardı. Yatırım fonu ePlanet Capital, Skype, Baidu gibi 40’a yakın şirketin de ortağı konumunda bulunuyor.

BU YIL YÜZDE 300 BÜYÜME HEDEFİ VARDI

Vipdükkan’ın kurucuları arasında yer alan Mustafa Oğuz Şenol, geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada, bu yıl yüzde 300 büyüme hedeflediklerini açıklamıştı. Şenol, büyüme oranına paralel olarak üye sayılarını 6 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetmişti. Vipdükkan, geçtiğimiz yıl ortalarına kendi lojistik ağını kurmuştu.

Haberin Devamı

Şenol'un gıda ve hizmet sektörlerinde de önemli yatırımları bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak görüşmek istediğimiz Vipdükkan'ın patronu Şenol'u telefonundan aramamıza, kendisine ve çevresine mesaj bırakmamıza rağmen herhangi bir şekilde dönüş olmadı.

PEMPE LOLİPOP DA KAPALI

Kurucuları arasında yine Mustafa Oğuz Şenol, Ayşe Arkın ve ünlü psikiyatr Cem Mumcu’nun bulunduğu Pink Lolipop isimli alışveriş sitesinin de kapalı olduğu anlaşıldı. 1.5 milyon TL sermayeli Pembelolipop Elektronik Market A.Ş. isimli şirket de Nisan 2010’da kurulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!