Hurriyetemlak.com zirveye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Hurriyetemlak.com zirveye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2013 00:56

Hurriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, emlağa dair her şeyi tek çatı altında buluşturduklarını, sürekli yenilenen ürünlerle kullanıcılarına her geçen gün daha iyi hizmet verdiklerini söyledi...

Haberin Devamı

Türkiye’nin emlak portalı Hurriyetemlak.com 8.5 milyon ziyaretçisiyle, 7’inci yılında emlak sektöründeki rakipleriyle arasındaki farkı açıyor. 15 bin güncel ilanla yayın hayatına başlayan portal 850 bin güncel ilan sayısına ulaştı. Sitenin toplam bireysel üye sayısı 750 bine, kurumsal üye sayısı da 50 bine çıktı.

Hurriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, emlağa dair her şeyi tek çatı altında buluşturduklarını, sürekli yenilenen ürünlerle kullanıcılarına her geçen gün daha iyi hizmet verdiklerini söyledi...

Gayrimenkul sektörünün büyüme hızını değerlendirir misiniz?
A.K: Gayrimenkul sektörü bu yılın ilk çeyreğinde piyasadaki canlanmanın tadını çıkardı. 2013 yılına beklenenin üzerinde bir büyüme ile başlayan sektör, özellikle 6 milyon konutun dönüşümünü içeren kentsel dönüşümde adımların atılmasıyla hareketlendi. Sektör uzmanları yıl genelinde en az yüzde 10 gibi çift rakamlı büyüme bekliyor.

Haberin Devamı

Hurriyetemlak.com sektörün büyümesinden nasıl etkileniyor?
A.K: Emlağa dair her şeyi tek çatı altında buluşturan Hurriyetemlak.com da gayrimenkuldeki büyümeden nasibini aldı. Çok seçenekli güncel ve detaylı ilanlarıyla, gelişmiş arama özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımıyla, sektöre dair güncel haberleri ve istatistiki bilgileriyle, tam anlamıyla emlak sektörünün nabzını tutan Hurriyetemlak.com saha satış ve müşteri ilişkileri kadrosunu da genişletiyor.

Son dönemdeki yeniliklerden bahseder misiniz?
A.K: Satılık ve kiralık daireler, ofisler, iş yerleri, arsalar ve tüm konut projelerini bulabileceğiniz portalımız, yeni başlattığı harita uygulamasıyla da üye sayısını katladı. Hurriyetemlak.com kullanıcıları, geliştirilen yeni uygulama sayesinde bilgisayarlarında arama kriterlerini doldurmadan harita üzerinde arama yapabiliyor. Bu yeni arama özelliği ile haritada seçilen lokasyonda mahalle/sokak ayrımlarını görerek seçim yapmak mümkün oluyor. Böylelikle satılık veya kiralık ev, işyeri ya da arsa bakanlar, ilanın tam olarak nerede olduğunu görebiliyor. İlan ararken mahalle/sokak ayrımları görüldüğü için ilanın yakın çevresi hakkında fikir ediniliyor. Sanal ortamda evin yakın civarını gezme imkanı sağlayan uygulama ile kullanıcılar adeta oyun oynar gibi ev arayabiliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan bankaların satışa çıkardığı gayrimenkullere de portalımızda yer vermeye başladık. Bunun yanında gayrimenkul bulmak ya da gayrimenkulünü satmak isteyenler için sunduğumuz bir diğer yenilik de; ‘Siz isteyin, biz bulalım’ uygulaması. Bu uygulamayla gayrimenkul arayan, satmak ya da kiralamak isteyen kullanıcılar sistemimizden talebi hakkında hazırladığımız formu dolduruyor, sistem de bu formu emlakçılarımıza ulaştırıyor. Böylece üyelerimizin konunun profesyonelleriyle biraraya gelerek hızlı bir şekilde talebinin gerçekleşmesini sağlıyoruz. Binlerce insan bu sistemle evini Hurriyetemlak.com üzerinden satıyor veya satın alıyor.

Yatırımcılara ne şekilde yol gösteriyorsunuz?
A.K: Hurriyetemlak.com olarak her ay Emlak Endeksi yayınlıyoruz. Türkiye'nin 5 büyük ilindeki tüm satılık, kiralık konut, işyeri ve arsa fiyatlarının analiz edildiği endekste bir önceki aya ya da yıla göre fiyat karşılaştırmalarını şehir, il, ilçe ve mahalllere göre ayrı ayrı inceleyebiliyorsunuz. Bölge bölge gayrimenkullerin amortisman sürelerinin de belirlendiği endeks sayesinde yatırımcı alacağı gayrimenkulün ne kadar sürede kendisine ne kazandıracağını öğrenebiliyor. Ayrıca yatırımcılar Emlak TV’den de gayrimenkul projelerinin videolarını izleyip alacağı gayrimenkule karar verebiliyor.

Haberin Devamı

Hurriyetemlak.com’da yakın zamanda ne gibi yenilikler göreceğiz?
Önümüzdeki dönemde tablet ve akıllı telefon uygulamalarının yeni versiyonlarını yayına almış olacağız. Tüm bunların dışında Türkiye’de emlak portallarının arasında bir ilk olarak çok yeni bir uygulamamız var; değer hesaplama modülü. Bu modül sayesinde kişiler alacağı veya sahip olduğu gayrimenkulün değerini hesaplayabiliyor.

Satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!