BAŞKAN SERT ÇIKTI

Güncelleme Tarihi:

BAŞKAN SERT ÇIKTI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2013 02:13

Her hafta kurulacak olan ‘Balçova Organik Pazarı’ dün açıldı.

Haberin Devamı

“Artık her şey rant üzerine kurgulandı. Tarımın, hayvancılığın bitmesi kimsenin umrunda değil. Büyükşehir Belediyesi, borç batağındayken bile arazi yollarını asfaltladı. Tarımsal kooperatiflerden alışveriş yaptı. Üretici bir nefes, oksijen, sırtına sıvazlama bekliyor. Bunu bile yapmaktan imtina edenlerin, bu ülkenin tarımı, ekonomisi, insanı hakkında ne düşündüğünü hepimizin sorgulaması gerekmektedir.”

Yarımada feda edİldİ

“Her Kültür ve Turizm Bakanı İzmir’e geldiğinde ‘Yarımada’da 75 bin yatak olacak’ diyor. 75 bin yatak hedefinde, bir o kadar da insan çalışacağına göre 150 bin kişi artış amaçlıyorlar. Yarımada’da mevcut yaşayanlarla sayı 450 bine çıkacak. Bu kadar kişiye içirecek suyumuz yok. Tek kaynak olan ve 350 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak baraj biçilmiş kaftandır. Ancak Yarımdada bir avuç altın ve siyanüre feda edildi. Terk edildi.”

Haberin Devamı

Maden lobİsİ devrede

“Maden ruhsatlarını büyükşehir belediyeleri zverirdi. Yetki özel idareler kanalıyla valiliklere verildi. Niye verildi? Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi Belkahve’de maden ocaklarını rehabilite etti. Çamlı’da ise altın madenine ruhsat vermedik. Onların verebilmesi için yetki bizden alındı. Şimdi ise il özel idarelerinin kalkmasıyla yetkinin önce taslakta ruhsatları Büyükşehir Belediyesi’nin verilmesi öngörüldü.

Seçilmiş bypass edilmesin

Ancak, maden lobisi devreye girdi. Yetki valilik ve yeni oluşturulacak olan İzleme ve Koordanisyon Kurulu diye kendinden menkul kurula verildi. Böyle demokrasi olmaz. Böyle kent yönetimi olmaz. Halkın seçtiği belediye başkanları var. Seçilmişlerin atanmışlar tarafından bypass edilmesine izin vermememiz gerekir. Bunu beceremezsek atı alan Üsküdar’ı geçer, zaten de geçiyor.”

BAŞKAN SERT ÇIKTI

Ya cahiller ya da kullanıyor

“İnciraltı Kent Ormanı’na EXPO binaları yerleştirip Paris’te sunum yapıldı. Bu bölüme şerh koyduk, yapamayacaklarını söyledim. Kent Ormanı’nı bizim ağaçlandırdığımızı anlattım. Dolgu olduğunu, zemin bulunmadığını dile getirdim. Tuzlu toprakta ağaç yetiştirmek için verdiğimiz mücadeleyi anlattım. İhtiyaç olmadığını anlattım. Ya son derece cahiller, bir şey bilmiyorlar. Dünyadan haberleri yok. Ağaçtan, hatta yapraktan da anlamıyorlar. Bu kadar cahil insanlar tarafından yönetilmek ayrı bir acı. Ya da bin 250 dönüm alanı planlamak, ranta açmak için kasten EXPO’yu kullanıyor olabilirler. Türkiye’de sayılı bir rant alanı yaratmaksa amaç biz buna İzmirliler olarak sonuna kadar çıkmak zorundayız. Direnmek, yaptırmamak zorundayız.”

Haberin Devamı


İşçiye zarar veriyorsun

İZELMAN ve İZENERJİ’ye diğer şirketlerin üzerinde zam verdik. Bu zammı yüksek alanlara az, orta alanlara biraz daha fazla, ama düşük alanlara iki, iki buçuk, üç misli fazla vererek birbirlerine yaklaştırmaya çalışıyoruz. İş bırakma eylemi yaptılar. Ben 18 yaşından beri emeğin hakkı için mücadele veriyorum. İşçilerimize verebileceğimizi verdik. Arkadaşların bu tutumları İzmirlilere zarar veriyor. Sendikacıların bu tutumları emeğiyle evine aş götürmek isteyen işçilere zarar veriyor. Biran önce sağduyuya çağırıyorum. İzmirlileri belediye personelinin hak arama bahanesiyle incitmesine, evine, işine götürmemeye hakkı yoktur.”

Haberin Devamı

Grev yok sözleşmeyi imzala

“Grev yasağı olan konuda grev yapma hakkını ben size vermeyeceğim. Buradan tüm sendikacı arkadaşları sağduyuya çağırıyorum. Tekrar değerlendirmelerini diliyorum. Toplu sözleşmeyi imzamalarını diliyorum. Sosyal demokrat belediyecilikle genelin menfaatini korurken bu potanın içinde işçinin de menfaatini koruyoruz. Taşeronlaşmaya karşı tek belediye başkanıyım. Taşeronu kaldıran tek belediye başkanıyım. İşçilere yaşam hakkı veren toplu sözleşme ve grev hakkı veren tek belediye başkayım. Bunu bana yapıyorsun. Hakları için elimden geleni yaptığım halde.”

EXPO alanına AVM olmaz

“İnciraltı planlamasını önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla yürütüyorduk. Sonra yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti. 0,80 emsal, 4 kat, yüzde 25 kullanım kararlarımız değişmedi. Ancak sağlık kompleksinin, yani EXPO’nun yapılacağı yere alışveriş merkezi alanı ayrılırsa, buraya günde onbinlerce araç girerse burada sağlıkla ilgili işler görülebilir mi? Dünyaca ünlü bir kampus olur mu? Bilim yuvası, tıp fakültesi, geriatri merkezi, sağlık okulları olabilir mi?”

Haberin Devamı

Yeni pazar 6 gün dolu

Balçova Belediye Bakanı Mehmet Ali Çalkaya ise hükümetin tarımı desteklemeyi bıraktığını, ithalat yaparak kazanan burjaviziden yana kararlar alındığını öne sürdrü, “Büyük ve küçük baş hayvan ithali yapılıyor. Konya Ovası boş dururken, buğday, pamuk ithal ediliyor. Büyükşehir Belediyesi ise tarla yollarının asfaltlanmasıyla başlayan, üretici kooperatiflerden alınlan süt, fidan ve çiçeklere desteğini sürdürüyor” dedi. Çalkaya, açılan pazarın 2 gün organik ürün satışı, 2 gün tarımsal ürün kooperatiflerinin ürünlerinin satışı ve 2 gün de kadın derneklerinin el ürünlerinin satışına ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Ekolojik Tarım Organizasyon Derneği Başkanı Atila Ertem, Yarımada’da başlayan organik yaşam projesinin tüm kente yayılmaya başladığını, tüketicilerin sağlıklı beslenmesi, üreticilerin de kazançlı olması için Büyükşehir Belediyesi’nin doğru adım attığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!