Denizli’ye 2 milyon 750 bin lira değerinde kız yurdu

Güncelleme Tarihi:

Denizli’ye 2 milyon 750 bin lira değerinde kız yurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 13:58

Denizli'de 216 öğrenci kapasiteli, 2 milyon 750 bin lira maliyetli kız yurdunun temel atma töreni mehter takımı eşliğinde yapıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaatı sürerken, Kaynarca Mahallesi'nde alt kısmındaki 4 bin 652 metrekarelik alana yaptırılacak kız yurdunun temel atma töreni mehter takımı gösterisiyle atıldı. 4 bin 562 metrekarelik alana, zemin artı 4 katlı yapılan kız yurdunun 216 öğrenci kapasiteli olacağı ve 2 milyon 750 bin liraya mal olacağı bildirildi. Yurdun önümüzdeki yıl tamamlanıp, hizmete açılması hedefleniyor.
Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, yurdun ve ortaokulun yapıldığı bölgenin kampüs alanı olacağını belirtip, "Bu yıl Denizli için çok bereketli oldu. Her alanda, özellikle eğitimde Denizli kendini daha ileriye taşıdı. 2013 yılında 8 ayrı okul protokolü yaparak sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle toplamda eğitime 8 milyon TL katkıda bulunuldu. Denizli hayırseverleriyle meşhur bir il haline geldi. Burada insan eğitiminin ne kadar önemli olduğunun bilincindeler. İmam Hatip Ortaokulu inşaatının ardından yurt binasının da temelini atıyoruz. Burayı 30 dönümlük kampüs alanı olarak yapacağız. Ortaokulu, yurdu, ve sosyal tesisleriyle bir arada olacak. Okul ve yurt önümüzdeki yıl hizmete sunulacak" dedi.
Konuşmanın ardından, Vali Abdülkadir Demir, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte düğmeye basarak temele ilk harcı döktü.
Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, dernek yöneticileri ve davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!