Gezi eylemcilerine 8 yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Gezi eylemcilerine 8 yıla kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 13:15

İSTANBUL Gezi Parkı protestolarına destek için Adana’da yapılan eylemlere katıldığı ileri sürülen 15’i çocuk, 35 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheliler hakkında 8’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan protestolara destek için Adana’da da yapılan eylemlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturmalar tamamlanıyor. Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Atatürk Parkı’ndan başlayıp Atatürk Bulvarı, Sular Kavşağı, Kasım Gülek Köprüsü, Baraj Yolu, Bülent Angın Bulvarı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda devam eden eylemlere katıldıkları ileri sürülen 15’i çocuk, 35 kişiyle ilgili yürütülen soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. Asliye Ceza ve Çocuk Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, tamamı erkek ve tutuksuz şüpheliler hakkında ’Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ ve ’Görevi Yaptırmamak İçin Direnme’ suçlarından 8’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Çocuklara ceza verilirken yaşlarından dolayı indirim istenen iddianamede, şüphelilerin, polisin ’dağılın’ uyarısına uymayarak, yolu trafiğe kapattıkları, kamuya ait reklam panolarıyla sinyalizasyon lambalarını kırdıkları, polise taş atarak direndikleri ileri sürüldü. Ayrıca, yüzlerini ve kimliklerini bez ve maskeyle gizleyen göstericilerin bazılarının üzerinde bıçak ve torpil ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İddianame kabul edilirse, şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!