Judo Federasyonu tesislerini devretmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Judo Federasyonu tesislerini devretmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2013 13:45

Türkiye Judo Federasyonu (TJF), yaklaşık 4 yıldan bu yana kullandığı Çankırı'daki İsmail Hakkı Karadayı Kamp ve Eğitim Merkezi'ni devretmek için girişimlere başladı.

Haberin Devamı

Federasyon yönetim kurulu, 20 Şubat 2013 tarihinde yaptığı toplantıda aldığı kararla, 15 Aralık 2009 tarihinde, o zamanki adıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden (GSGM) aldıkları tesisi, Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne devretmek için Spor Genel Müdürlüğü'ne (SGM) gerekli yazıyı yazdı. Yazının birkaç gün içinde genel müdür Mehmet Baykan tarafından imzalanması bekleniyor.

TJF yetkilileri, kamp merkezinden ayrılmalarına gerekçe olarak, sporcu sağlığına uygun olmadığını ve can güvenliğinin yetersizliğini gösterdi. SGM'ye gönderilen yazıda, kamp ve eğitim merkezine devletin gerekli birimlerinin gelerek araştırmalar yaptıkları ve binayı yetersiz gördükleri kaydedildi. Federasyon yetkilileri, Çankırı'daki kamp ve eğitim merkezinden ayrılmadan önce, yaklaşık 6 bin TL elektrik, 57 bin TL doğalgaz ve 75 bin TL de su parası ödedi. Merkezde şu anda sadece 3 görevlinin kaldığı bildirildi. TJF, her ay yaklaşık 50-100 bin TL arasında gideri olan tesisi il müdürlüğüne devrederek, yıllık yaklaşık 1 milyon TL'lik giderden de kurtulmuş olacak.

Haberin Devamı

Başkanın görüşleri
TJF Başkanı Fatih Uysal, Çankırı'daki tesisin kendilerine 3 yıl süreyle güzel bir hizmet verdiğini söyledi. Binanın deprem için güçlendirilmesi gerektiğini, ancak kendilerine yeterli bütçenin verilmediğini belirten Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim buradaki sıkıntımız, aldığımız günden bu yana binaya bir şey yapamadık. Deprem güçlendirmesinin yapılması gerekli, ancak bunun için bütçe sağlayamadık. Bize üç yıl hizmet etti. Ekonomik yönden bizi karlı hale getirdi. İl müdürlüğüne devredilecek. İl müdürlüğü gerekli bakım ve onarımı yaparsa, çok güzel bir kamp ve eğitim merkezi olarak faaliyetini sürdürür."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!