Erdoğan’dan vatandaşa 'tencere tavacıları ihbar edin' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan vatandaşa tencere tavacıları ihbar edin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 16:50

Başbakan Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın resmi açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan, tencere tava çalmanın suç olduğunu ifade ederek "Bu tencere tavacıları sizler yargıya taşıyacaksınız" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, tencere tava çalmanın suç olduğunu belirterek, “Tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Herşeyi devletten beklemeyin. Müracaatınızı yapacaksınız. Yargıya bildireceksiniz. Herkes haddini bilsin” dedi. Erdoğan çözüm süreciyle ilgili olarak da, “Biz birbirimizle uğraşırsak düşman olanlara hizmet ederiz” mesajı verdi.

Erdoğan Kastamonu Havalimanını törenle hizmete açtı. Kastamonu’ya, 4 Mayıs 2011’de yaptığı ziyareti anımsatan Erdoğan, dönüşte Ankara yolunda, konvoya yapılan saldırıda şehit düşen polis Recep

Şahin’i de rahmetle andı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

MUTFAKTA SUÇ DEĞİL

“Elinde molotof kokteyliyle şiddet yanlısı gençlik değil elinde bilgisayarı olan gençlik istiyoruz. Bu gençliğin önünü açma görevi bizim. Sizi hiçbir zaman molotofçularla mukayese etmeyiz. Molotof kullanmak suçtur, tencere tavayı mutfakta kullanmak değil, ha suçtur; komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben değil yasalar söylüyor. Çevre kirliliği sadece çöpü dışarı bırakmak değildir. Ses kirliliği çevreye tehdittir. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Biz her zaman zirvelere gözümüzü dikeceğiz. Çatlak sesler çıkabilir. Onlara itibar etmeyin. Gezi Parkı dediler, şu bu dediler ne oldu, ne vardı bu ülkede?

Haberin Devamı

BU KERVAN YÜRÜYECEK

Üçüncü köprüyü durdurmak için müracaat edenler var. Bunlar CHP zihniyeti. Çünkü bunların hayatında dikili taş yok. Hep yıkmak için olmuşlar yapmak için değil. Kastamonu hiçbir zaman bunlara yol vermiyor. Vermeyeceğine de inanıyorum. Kanal İstanbul’un ihalesi geliyor. Onu durdurmak için de yargı yoluna giderler. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bu kervan yürüyecek.

MİLLETİN TUZAĞI SANDIKTA

Çözüm süreciyle ilgili bir mesafe alıyoruz. Birliğimiz kardeşliğimiz güçleniyor. Birbirimizi Allah için seveceğiz. İnsanoğlu makam para pul için sevilmez. 36 etnik unsur, hepsiyle kardeşiz. Öyle bakarsak bizi kimse parçalayamaz. Biz birbirimizle uğraşırsak düşman olanlara hizmet ederiz. Güçlü Türkiye kimse istemiyor. Bazıları tuzaklar kuruyor. Varsın kursunlar. Milletin kurduğu tuzak sandıkta. Kirli senaryolara karşı göğsümüzü gerek bu tuzakları bozacağız. Şehitlerimiz kutup yıldızlarımızdır. İstikbalimizi aydınlatan fenerlerdir. Biz şehitler sayesinde bu topraklarda yaşıyoruz. Allah’ın izniyle de o şehitlere mahcup olacak bir girişimin içinde olmayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!