3 kimlik iddiası

Güncelleme Tarihi:

3 kimlik iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 00:00

Suriye’de sınırda Kürt YPG ile El Kaideci El Nusra militanları arasında devam eden çatışmalar, Ceylanpınar’da önceki akşam 17 yaşında bir gencin ölümüne yol açtı. Kürt haber siteleri Resulayn’da ölenler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlikli üç kişinin de bulunduğunu öne sürdü. Çatışmalarda El Nusra’dan 15, YPG’den 2 kişi öldü.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesine sınır Suriye’nin Resulayn kentinde PKK’ya yakın PYD’nin (Demokratik Birlik Partisi) silahlı kanadı YPG ile El Kaide bağlantılı El Nusra militanları arasındaki çatışmalar dün de devam etti. Ceylanpınar’da önceki akşam bir kişi ölmüş, biri ağır dört kişi yaralanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada ordunun angajman kuralları gereği Suriye topraklarından ateş açılan mevziye, Cenkeser hudut karakolundan ateşle karşılık verildiği belirtildi.

Kadın konvoyuna saldırı

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün açıklamasına göre çatışmalar, Suriye’deki Beşar Esad yönetimine karşı birçok bombalı saldırı düzenleyen ABD’nin terör örgütü listesine aldığı El Kaide bağlantılı El Nusra örgütünün, önceki gün öğle saatlerinde Kürt kadın militanların olduğu konvoya saldırmasının ardından başladı.15 El Nusra militanı ile iki YPG (Halk Savunma Birlikleri) militanı öldü. YPG, dün Türkiye sınır kapısıyla Resulayn’ın kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdi. El Nusra ise geri çekildi.

Haberin Devamı

Türkiye kimlikleri çıktı

PKK’ya yakın Fırat haber ajansına göre YPG güçleri, çatışmaların ardından Resulayn’da ele geçirdikleri El Nusra militanlarına ait merkezlerde yaptıkları aramalarda Türkiye vatandaşı üç kişiye ait kimlikler buldu. Kimliklerden ikisi Adana nüfusuna kayıtlı Muhammed Emin Doğucu (20) ile İbrahim Özden’e (30), üçüncüsü Erzurum nüfuslu Murat Koçak’a (21) ait. Amed Haber Ajansı ise ‘TC kimlikleri’nin Serekaniye diye andıkları Resulayn’da YPG güçleriyle çatışmada öldürülen 3 kişinin üstünden çıktığını iddia etti.

Suriye’ye gittiğini bilmiyoruz

30 yaşındaki İbrahim Özden’in Adana’daki ailesi, çocuklarının bir ay önce kent dışına çıktığını, Suriye’ye gittiğini bilmediklerini söyledi. Amca Ahmet Özden, gelişmeleri Hürriyet’ten öğrendiğini, yeğeninin anne ve babasına henüz tam olarak bir bilgi vermediklerini belirterek şöyle dedi: “Aile olarak serbest ticaret yaparlar. Mali durumları iyi. İbrahim 4 kardeşin en büyüğü. Adana’dan ayrıldıktan sonra son zamanlarda hiç telefonla da konuşamamışlar.”
Öldürüldüğü iddia edilen Murat Koçak’ın ise Türkiye’de bir El Kaide operasyonunda tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Savaşa 17’lik kurban

Ceylanpınar’da önceki akşam Aydınlık Mahallesi’nde evine giderken Resulayn’daki çatışmalardan gelen merminin isabet etmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul’un cenazesi yakınlarının gözyaşları arasında dün defnedildi. Aynı akşam başına kurşun isabet eden 15 yaşındaki Ahmet Gündüz’ün ise Şanlıurfa’daki Balıklıgöl Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Doktorlar, Gündüz’ün hayati tehlikesinin devam ettiğini, kurtarılması için tüm çabanın gösterildiğini söyledi. Dün ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla, Suriye tarafından seken bir hafif silah mermisi ile kolundan yaralandı. Suriye’den gelen mermiler ilçede tedirginliğe neden olurken, belediye hoparlörlerinden sürekli anons yapılarak halka, pencerelerden uzak durmaları ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. Hasta yakınları ve vatandaşlar ise yaralanan Suriyeli muhaliflerin tedavi gördüğü hastaneyi basarak camları kırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!