Derbi cinayetinin zanlısı mahkemede görüntüleri izledi

Güncelleme Tarihi:

Derbi cinayetinin zanlısı mahkemede görüntüleri izledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 17:05

Fenerbahçe- Galatasaray derbisinin ardından Edirnekapı metrobüs istasyonu çıkışında Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Yusuf Ortak, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada saldırıya uğradığını ve kendini korumak için bıçağı rastgele savurduğunu söyledi. Duruşmada cinayet anına ilişkin kamera görüntülerini de izleyen Ortak, “Böyle bir olayın içinde bulunmayı ben de gerçekten istemezdim. Çok pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Yusuf Ortak ile öldürülen Burak Yıldırım'ın babası Hikmet Yıldırım ve ağabeyi Salih Yıldırım katıldı.

“KENDİMİ SAVUNDUM”

 Olay günü üzerinde Galatasaray forması bulunduğunu söyleyen Yusuf Ortak, eve giderken karşıdan bir grup Fenerbahçe taraftarının geldiğini, önde bulunan ve yüzünü atkı ile örten Burak Yıldırım’ın kendisine doğru gelerek ‘seni öldüreceğim’ diye tehdit ettiğini söyledi. Yıldırım’ın küfür de ettiğini öne süren Yusuf Ortak, "Bana tokat atınca kendimi savunmak için yanımda bulunan bıçağı çıkartarak savurdum. İlk üzerime geldiklerinde bıçağı savurdum. Bıçağın isabet edip etmediğini bilmiyorum. Burak Yıldırım kaçmaya başladı. Bende kovaladım. Bıçağı savurdum. Sırtı bana dönüktü. Sonra yere düştüğünü gördüm. Yere düştükten sonra ona karşı bir hamle yapmadım. Arkadaşları yakın mesafede duruyordu. Ben de kaçmaya başladım. Böyle bir olayın içinde bulunmayı ben de gerçekten istemezdim. Çok pişmanım, tahliyemi istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

 Burak Yıldırım’ın babası Hikmet Yıldırım ile ağabeyi Salih Yıldırım olay anını görmediklerini belirterek sanıktan şikayetçi olduklarının söyledi.

CİNAYET GÖRÜNTÜLERİNİ İZLETİLDİ

 Duruşmada ifadesi alınan tanıklar ile tutuklu sanık Yusuf Ortak’a olay anına ait kamera görüntüleri izlettirildi.  Burak Yıldırım’ın arkadaşı olan ve tanık olarak dinlenen Ömer Faruk Saraç, Yusuf Ortak’ın ile Engin Şağar, Ortak’ın yanındaki bıçağı Burak Yıldırım’a sapladığını söyledi.   Yusuf Ortak’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!