Çete operasyonundan ‘Kanatlı Denizatı Broşu’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çete operasyonundan ‘Kanatlı Denizatı Broşu’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2013 10:08

İstanbul’da, rüşvet karşılığında, cezaevine silah, delici ve kesici alet, uyuşturucu ve cep telefonu sokan çetenin elebaşı Ahmet D’nin, Uşak Müzesi’nde sahtesiyle değiştirilen ve Almanya’ya kaçırılan Kanatlı Denizatı Broşu’nu gasp eden kişi olduğu ve bu yüzden 6 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Kartal Yarı Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan çete elebaşı Ahmet D’nin geceleri, dışarı çıktığı, kumar partilerine katıldığı ve kadınlarla birlikte olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün sabah saatlerinde, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye azmettirmek, yağma, hürriyeti tehdit” suçlarından 3 kez müebbet ve 40 yıl 5 ay hapisle cezalandırılan Sedat Şahin’den ayrılan Ahmet D.’nin çetesine yönelik operasyon düzenledi. 45 adrese yapılan operasyonda, 20 çete üyesi yakalandı. Aldıkları rüşvet karşılığında çeteye yardım eden Silivri 1 Nolu Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Y.Ç.K, Kartal Yarı Açık Cezaevi Müdürü, Yardımcısı ve 2 gardiyan, Metris Cezaevi’nden görevliler ile polislerin de arasında bulunduğu 15 kişi de gözaltına alındı.

Polisin verdiği bilgiye göre Ahmet D, 2006 yılında sahibi olduğu Eminönü’ndeki otelde, Uşak Müzesi’nde sahtesiyle değiştirilen Kanatlı Denizatı Broşu’nu gasp etti ve broşu Almanya’ya kaçırdı. Hakkında, broşun kaçırılması ile ilgisi bulunan kişilerle birlikte soruşturma açıldı. 2009 yılında mahkeme, Ahmet D’ye 6 yıl hapis cezası verdi ve cezaevine konuldu. Ahmet D’nin, cezaevi hikayesi de böyle başladı. Bu olaydan tahliye oldu ancak başka suçlardan tekrar cezaevine girdi. Her gittiği cezaevinde, cezaevi görevlilerini rüşvetle bağladı. Son olarak Kartal Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ahmet D, rahat bir tutukluluk yaşıyordu. Geceleri istediği gibi cezaevi dışına çıkıyordu. İşlettiği kumarhanede kumar oynuyor, kadınlarla birlikte oluyordu. Cezaevi yönetimiyle rüşvet üzerine kurduğu diyalogla, cezaevi kendisini tapu dairesinde çalışıyor gösteriyordu. Buraya kendisi gitmiyor, bir adamını burada çalıştırıyordu. Kendisi de dışarıda çete faaliyetlerini yürütüyordu. Cezaevine, silah, uyuşturucu ve cep telefonlarını rahatlıkla sokuyordu. Cezaevinden çıkmak isteyen kişilerin yerine de başka kişileri ayarlıyor, dışarı çıkan kişilerin yerine bu kişileri cezaevinde tutuyordu.

Haberin Devamı

Kanatlı Denizatı Broşu

Karun hazinesinin en önemli parçası olarak kabul edilen ve Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sahtesiyle değiştirilerek çalınan denizatı broşu,som altından yapılmış. Almanya’nın Hagen kentinde bulunmasının ardından Alman makamları tarafından Merkez Bankası kasalarında saklanan eser 2006 yılından bu yana yurtdışında Interpol aracılığıyla aranıyordu. Uşak Arkeoloji Müzesi’nden çalınan Kanatlı Denizatı Broşu, Interpol ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçak Eserler Şube Müdürlüğü’nün alan daraltma çalışmaları sonucunda ele geçirildi. Tüm müzayedelerin ve katalogların yoğun bir şekilde taranması sonucu, tarihi eseri satamayan ve ismini açıklamayan bir kişi, avukat aracılığıyla broşu Alman Savcılığı’na teslim etmek zorunda kalmıştı. Kanatlı Denizatı Broşu, Türkiye’ye getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!