En güzel ezan Ankaralı müezzinden

Güncelleme Tarihi:

En güzel ezan Ankaralı müezzinden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 00:00

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Güzel Ezanı Okuma Yarışması’na Ankara’dan katılan müezzin Erdal İlhan birinci oldu.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen Güzel Ezanı Okuma Yarışması’nın finali, Şanlıurfa’da yapıldı. Katılımcıların jüri karşısında ter döktüğü yarışmada, Ankara’dan katılan müezzin Erdal İlhan birinci oldu. Finali Şanlıurfa’daki Balıklıgöl platosunda yer alan Dergah Camii’nde gerçekleştirililen yarışmada finale kalan 10 müezzin, birincilik için kıyasıya yarıştı. Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ile çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada müezzinler, en güzel ezanı okumak için mücadele etti.

ÖDÜL TÖRENİ BAŞKENT’TE

Celal Sürgen, Ahmet Hakkı Turabi, Ömer Faruk Güney, Hüseyin Akpınar ve Selahattin Çelebi’den oluşan jüri, yarışmada müezzinlerin sahne duruşu, diksiyon, telaffuz, güzel ses ve makam uygulamasına dikkat ederek puanlama yaptı. Yaklaşık iki saat süren yarışmada Ankaralı müezzin Erdal İlhan birinci, Denizli’den İrfan Keskin ikinci, İstanbul’dan Şükrü Asileren ise, üçüncü oldu. Dereceye giren müezzinlere ödülleri ekim ayında, Ankara’da yapılacak törenle verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!