Mali disiplinden taviz yok

Güncelleme Tarihi:

Mali disiplinden taviz yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün ekonomi kurmayları ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yakaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada son iki aydır gelişmekte olan ülkelerdeki finans piyasalarında yaşanan dalgalanmaya dikkat çekilerek “ABD Merkez Bankası Başkanı’nın yürütmekte oldukları aşırı gevşek para politikası uygulamasından çıkışa ilişkin 22 Mayıs’taki açıklamalar, bu gelişmeleri tetikleyen temel faktör olmuştur. AK Parti iktidarı olarak mali disiplinden asla taviz vermedik, vermiyoruz” denildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Grup Başkan vekili Nurettin Canikli ve Bülent Gedikli katıldı. Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Uluslararası finansal piyasalarla önemli ölçüde bütünleşmiş olan Türk finans piyasaları da bu gelişmelerden etkilenmekte, gelişmekte olan ülkelere benzer dalgalanmalar yaşanmaktadır. İlgili kurumlarımız olumsuz yansımaları en aza indirmek amacıyla gereken adımları zamanında, eşgüdüm içerisinde ve kararlılıkla atmaktadırlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!