Adım Çağla Şıkel'den, soyadım Demet Akalın'dan

Güncelleme Tarihi:

Adım Çağla Şıkelden, soyadım Demet Akalından
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2013 00:00

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan yarışmada birinci seçilen Çağla Akalın Türkiye’yi Tayland’daki dünya trans güzellik yarışmasında temsil edecek. Filipin ve Tayland adil davranırsa orada da birinci olacağına emin.

Haberin Devamı

Trans Güzellik Yarışması’na kendinizi çok beğendiğiniz için mi katıldınız?       

- Hayır, amacım transların sesini duyurmak ve gücünü ispatlamaktı. Her sene Tayland’da ‘Dünya Trans Güzellik Yarışması’ düzenleniyor. Kasım ayında oraya katılacağım.

Sizce Tayland’da dereceye girer misiniz?

- Yarışmada işimiz zor çünkü Filipin ve Tayland birbirini tutuyor. Adil bir yarışma düzenlense birinci olurum.

Peki hikâyenize gelirsek...

- Mütevazı bir ailede büyüdüm. Adanalıyız ama doğma büyüme İstanbulluyum. Annem ev kadını, babam ayakkabıcı. Dokuz kardeşiz. Dört erkek, dört kız ve bir de ben.


ADIM ÇAĞLA ŞİKEL'DEN SOYADIM DEMET AKALIN'DAN


Kendinizdeki farklılığı ilk ne zaman hissettiniz?

- Her şey 5 yaşımda gördüğüm bir rüyayla başladı. Bir erkekle el ele yürüyordum. Değişik duygular hissettim. İlkokulda arkadaşlarım hep kızlardı. Tabii bir süre erkek öğrenciler sataşmaya başladı. Sonunda okulu bıraktım.

Bu baskılar yüzünden mi?

- Hem baskı hem de ortaokulda pantolon giymek istemediğim için. Zaten erkekliğe dair hiçbir şey istemiyordum. 11 yaşımda iş hayatına atıldım.

O yaşta ne iş yaptınız?

- Önce babamın yanında erkek ayakkabıları yapıyordum. Sonra kadın ayakkabı bölümüne geçtim ve o yaşımda ustabaşı oldum. Babama ilk kez gurur yaşattım. Ardından kuaförlük, stilistlik ve şimdiki işim şarkıcılığa başladım. Kendi blogumu açtım. Bir internet sitesinde de trans sorunları üzerine köşe yazıyorum.

Aileniz tercihinizi nasıl öğrendi?

- Altı kez intihara teşebbüs ettim. 16 yaşımdaki son intiharımda bir mektup yazdım. Annem okudu. Başlarda konduramadı. İki sene psikolojik tedavi aldım. Kardeşlerim arasında sadece abilerimden bir tanesi çevresi yüzünden başlarda tepki gösterdi ama şimdi o da destekçim. Yalnız babama kalbim buruk. Çünkü bana pek destek olmadı.

Kadın olmaya hangi aşamada karar verdiniz?

/images/100/0x0/55eb2cdbf018fbb8f8b034d4

 
- Erkek gibi göründüğüm halde aynaya baktığımda ben karşımda bir kadın görüyordum. İçimdeki kadını insanlara göstermek istedim. Saçlarımı değiştirdim. Sonra göğüs ameliyatı oldum. Şimdi transseksüelliğe bir evrem kaldı. Ama travesti lafı Türkiye’de fahişe gibi göründüğü için biz “Trans bireyler” ismini kullanıyoruz.

Neden ameliyat olmadınız?

- Dini boyutunu araştırdım ve şüphelerim oluştu. Biyolojik açıdan da sorunlar olabileceğini düşünüyorum.

Toplumda baskı görüyor musunuz?

- Evet. İnsanlar erkek bedeninde kadınsı giysileri istemiyor. Cinsel hayat odada kalsın istiyorlar. Oysa erkeklerin çoğu biseksüel ama farkında değil.

Çoğu derken?

- Takım elbisenin içine pembe tanga giyen adamı göz bebeklerinden anlıyoruz. Ama bunlar gizli yaşandığı için hep trans bireyler ahlaksız gösteriliyor. Bizimle birlikte olmak isteyenler de aktif gay veya biseksüel. Bizi kadın olarak gören erkekler, kendilerini aklıyor.

Haberin Devamı

ADIM ÇAĞLA ŞIKEL'DEN SOYADIM DEMET AKALIN'DAN

Fiziğimi Çağla Şıkel’e benzettikleri için adımı ‘Çağla’ koydum. Zaten onun gibi doğuştan zayıfım. Fil yesem kilo almıyorum. Sonra kirpik takmaya başladım, gözlerim Demet Akalın’a benzetildi. İsmimi ‘Çağla Akalın’ yaptım.

Haberin Devamı

BİR TRANS BİR ŞEY YAPMAK İSTERSE...

Bir trans birey başarmak isterse cumhurbaşkanı da olur, uzaya da çıkar. Çünkü biz erkek bedeni ve beyninde kadın psikolojisine sahibiz. Albüm çalışmalarım var. Dana International ile düet yapmak istiyorum. Mail yoluyla yazışıyoruz.

BAŞBAKAN'A SESLENİYORUM

Eşcinsellerin tepki görmesinin bir nedeni de Türk medyası. Her şey Reha Muhtar döneminde başladı. ‘Trans vahşeti’ diye haberler verildi. Oysa transları o hale neyin getirdiği hiç araştırılmadı. İki gün önce bir arkadaşımız öldürüldü. Başbakan’a sesleniyorum. Nefret cinayetleri yasası artık çıksın. Ben de bir transım ve her an öldürülebilirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!