Bakan Muammer Güler: O aileyi arayacağım

Güncelleme Tarihi:

Bakan Muammer Güler: O aileyi arayacağım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 13:29

İçişleri Bakanı Muammer Güler Gezi Parkı protestolarında, Eskişehir’de kimliği belirsiz kişilerce dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın acılı ailesini ilk fırsatta arayacağını söyledi.

VALİYİ DE GÖNDERECEK

Bakan  Muammer Güler, Türkiye’de mevcut tansiyonun iyice yükselmesine neden olan üzücü olay sonrasında toplumun tüm acılarını ve hassasiyetlerini anladıklarını belirterek, “Bu olayın aydınlanması için devlet olarak teyakkuz halindeyiz. Sonuna kadar gidilmesi ve bu işin çözülmesinde kararlıyız. Hatay valimize talimat verdim. Kendisi hayatını kaybeden gencimizin acılı ailesine bizzat benim adıma taziyede bulunacak. Ben de ilk fırsatta anne babasını arayacağım ve üzüntülerimi paylaşacağım” diye konuştu. Hürriyet’e önemli açıklamalarda bulunan Bakan Güler şöyle devam etti:

40 KAMERA VAR

Hepimiz diğer ölümlerde olduğu gibi inanın bu gencin ölümüne de çok üzüldük. Senin ölümün benim ölümüm gibi bir yaklaşım hiç kimse de olamaz. Kamera kayıtları saklandı silindi deniliyor. O bölgede özel sektör de dahil olmak üzere 40’a yakın kamera var. Farklı yazılımları olan kameralar var. Bunlar teker teker çözülüp üzerinde çalışılıyor. Tüm verilere bakıp er geç bu işi çözeceğiz.   Ama olayı çok boyutlu takip ediyoruz.  Gencimiz ilk hastaneye geldiğinde de üzerinde ciddiyetle durulması gereken bazı süreçler yaşanmış.  Mesela opere kalp kapak hastalığı nedeniyle ’kumadin’ ilacı kullandığını ne kendi beyan etmiş, ne de hastanede tespit edilmiş. Bu hayati bir ilaçtır. Kan inceltici özelliği ile en ufak travmada beyin kanaması riski kaçınılmazdır. Neden bu olay atlandı, bir ihmal mi var hepsine bakılıyor. Zaten savcılık da bu konuda dava açtı. Avrupa’da bu ilacı kullananlar ya yakalarına rozet takarlar ya da ceplerine başlarına bir iş gelmesi durumunda doktorları uyaran özel bir kart bulundururlar. Bu gencimizin Bu hassa durumu nasıl atlandı detaylı olarak bakıyoruz.

HEPİMİZİN ACISI

/images/100/0x0/55eb6b52f018fbb8f8bfe120
Ama tabi ki bütün bunlar olayın oluş şeklini aydınlatılmasını gölgelemez. O nedenle kimin yaptığını bulmak durumundayız. Biz terörden büyük sıkıntılar acılar çektik.  Böyle ölümlere çok üzüldük. O anne babasının evladıydı. Birinin yeğeni diğerinin arkadaşıydı.  Ama hepimizin kardeşi ölümü de hepimizin acısıdır. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu olayı sonuna kadar götürüp çözeceğiz. “
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!