Ali İsmail Korkmaz'a veda

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaza veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:31

2 Haziran’daki Eskişehir Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta sivil giysili 5-6 kişinin dövdüğü 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz 38 gün sonra öldü. Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi son kez Hatay'daki baba evindeydi. Acılı anneyi sakinleştirmek Gezi olaylarında çocuklarını kaybeden, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert'in annesine düştü. Bu arada Ali'nin cenazesine CHP'li vekillerin yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit de katıldı.

Haberin Devamı

ANADOLU Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran gecesi Eskişehir’de AK Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer aldı. Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokağa kaçan Korkmaz, burada sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğradı. Arkadaşları tarafından yaralı bulunan Korkmaz, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tomografisi çekilen genç, ‘Bir şeyin yok’ denilerek evine gönderildi. Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz’ın, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. 

ALİ'NİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

ALİ İSMAİL KORKMAZ'A VEDA

ANNESİNİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI / FOTO GALERİ

Haberin Devamı
ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN SON GÖRÜNTÜLERİ

Üniversiteli genç, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde 4 Haziran’da beyin ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Korkmaz, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu. Bir hafta önce solunum cihazından çıkarılan ve kendi kendine nefes almaya başlayan ancak bilinci yerine gelmeyen genç, dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Ön otopsi raporunda, “Darba bağlı beyin içi kanamasının olması ve kanamanın devam etmesi neticesi ölüm” denildi.

ALİ İSMAİL KORKMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Ali İsmail Korkmaz'ın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Hatay'a gönderildi.  Korkmaz'ın cenazesi son kez baba evine getirildi. Ailesinin gözyaşları sel oldu. Gezi eyleminde oğlu Ethem Sarısülük'ü polisin silahından çıkan kurşunla kaybeden Sayfı Sarısülük ve yine etlemlerde oğlunu kaybeden Abdullah Cömert'in de annesi de ailenin acısını paylaşmak için koştu taziye evine... Acılı anneyi sakinleştirmek kaybettiği oğluna yanan Ethem Sarısülük'ün annesine düştü.

Haberin Devamı

İşte o anlar da Twitter'da paylaşılmaya başlandı.

Ali İsmail Korkmaza veda

Ali'nin tabutunun başında oğullarını yitiren anneler gözyaşları tuttu. Abdullah Cömert'in, Ethem Sarısülük'ün ve Ali İsmail Korkmaz'ın annesi aynı acıyı paylaştı. Ali'nin tabutuna kalpaklı Atatürk bayrağının örtüldüğü de dikkatlerden kaçmadı.

Ali İsmail Korkmaza veda

TOPRAĞA VERİLDİ

Baba evinde Kur'an-ı Kerim okunması ve yakınlarından helallik alınmasının ardından cenaze omuzlarda taşınarak Ekinci Asri Mezarlığı'na götürüldü. Sloganlar atarak mezarlığa kadar yürüyen vatandaşlar ellerinde Kokmaz'ın yanı sıra olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ethem Sarısülük'ün fotoğrafları ile Türk bayrakları taşıdı.

Haberin Devamı

Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Korkmaz'ın cenazesi toprağa verildi.

Cenaze törenine, Korkmaz'ın yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Kadim Doğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve Mehmet Ali Ediboğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OLAYLARDA UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Antakya’da Ali İsmail Korkmaz’ın cenazesinde çıkan olaylarda göstericiler ile polis arasına Jandarma Robocop Timleri kalkan oluşturdu. Yürümek isteyen grubun önüne geçen jandarma ekipleri, yaklaşık 5 dakikalık beklemenin ardından grubun aşırı şiddeti nedeniyle aradan çekilmek zorunda kaldı. Bu arada çıkan arbedede bir uzman çavuş hafif yaralandı. Askerlerin aradan çekilmesinin ardından çevik kuvvet ekiplerinin tazyikli, su ve gaz bombalı müdahalesi geldi.

Haberin Devamı

Müdahale sonucu ara sokaklara dağılan, polise taş ve bilye ile saldıran gruplara müdahale sürüyor. Olaylar sırasında bir kişi gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!