‘Pala’ya 47 saat sonra itiraz

Güncelleme Tarihi:

‘Pala’ya 47 saat sonra itiraz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, Sabri Çelebi ve arkadaşlarının mahkeme tarafından serbest bırakılmasına, 47 saat sonra itiraz etti.

Haberin Devamı

Taksim’de önceki gün göstericilere palayla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Sabri Çelebi, Şeyhmus Kırmızı, Ahmet Girgin ve Murat Ertik, savcılık sorgularının ardından ‘polise mukavemet ve kasten yaralama’ suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 30’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla, şüpheliler Pazar günü saat 16.00’da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma dosyasının verildiği İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, 47 saat sonra dün saat 15.00’te, 4 süphelinin serbest bırakılmasına, suçunun vasıf ve maiyeti ile mevcut delil durumunu gerekçe göstererek itiraz etti.

PALA DEĞİL ‘ZIRH’MIŞ YASADA YOKMUŞ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine Kriminal Laboratuvarı’nın hazırladığı rapora göre, Sabri Çelebi’nin elindeki pala değil kebapçıların kıyma yapmak için kullandıkları zırh. Zırh ve döner bıçağı 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Yasası kapsamı dışında. Rapor, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, herhangi bir mesleğin icrası için üretilen aletin bir olayda kullanılsa bile yasa kapsamına girmediğini söyledi. Aynı yetkili, daha önce taraftarlardan alınan pala ve diğer kesici aletlerin de yasa kapsamına girmediği için haklarında 6136 sayılı yasadan dava açılamadığını belirterek, yasal bir düzenlemenin gerekli olduğunu vurguladı. Çelebi, palayla 1 kişiyi yüzünden, Çevik Kuvvet Müdürü’nü elinden yaralamış, bir kadına da palanın eniyle vurup, tekme atmıştı.

POLİS: PALA VAR

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü, gazetemizde dün çıkan “Pala yok sayıldı” başlıklı haberle ilgili, “Hem ekspertiz raporunda, hem de fezlekede pala tabiri mevcuttur” diye bilgi notu gönderdi. Hürriyet’in dünkü haberinde, Palalı Saldırgan Sabri Çelebi’nin, kasten yaralama ve görevli memura mukavemet suçlamasıyla savcılıktan mahkemeye sevk edildiği, palanın ve döner bıçağının ise rapor alınması için Kriminal Laboratuvar’a gönderildiği belirtilmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!