En girişimci ODTÜ

Güncelleme Tarihi:

En girişimci ODTÜ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 00:00

Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversitesi ODTÜ oldu. ODTÜ’yü Sabancı, İhsan Doğramacı Bilkent, Bo-ğaziçi, İTÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin, Koç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji ile Hacettepe izledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ilk kez geçen yıl hazırlanan Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nin ikincisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklandı. Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesinin açıklandığı toplantıda konuşan Ergün, “Bu sene 86 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi girişimcilik ve yenilikçilik konusunda birinci oldu. Endekste 85.8 puanla Sabancı Üniversitesi ikinci, 82.7 puanla İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi üçüncü, 76.3 puanla Boğaziçi Üniversitesi dördüncü oldu” dedi. Ergün, TÜBİTAK tarafından hazırlanan endeksi öğrencilere yardımcı olması için bu yıl üniversite tercihlerinden önce açıkladıklarını söyledi. Endeksin 23 ayrı göstergeye göre sıralandığına dikkat çeken Bakan Ergün, endeks oluşturulurken üniversitelerin bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliğini, patent ve lisansları olup olmadığını, yenilikçilik ve girişimcilik kültürlerini, ekonomik katkı ve ticarileşme gibi temel özelliklerini masaya yatırdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

DİNAMİK VE GÜNCEL
Nihat Ergün, öğretim üyesi sayısı 50’nin altına olan üniversiteleri endekse dahil etmediklerini, bu sene 136 üniversite arasından ilk 50 üniversiteyi seçtiklerini belirtti. Yaptıkları bu sıralamanın en başarılı üniversiteleri gösteren bir sıralama olmadığını vurgulayan Ergün, endeksin üniversitelerin eğitim kalitesini incelemediğini, girişimcilik ve yenilikçilik konusuyla sınırlı tutulduğunu belirtti. Ergün, ellerindeki verileri toparlama konusuna çok ilgi göstermeyen üniversitelerin geçen sene endeksin açıklanmasından sonra bu verileri toparlamaya başladıklarını anlatarak, “Bu seneki endeks sonuçlarına göre yeni bir üniversite daha ilk 10’a girdi. Geçen sene ilk 20’de olmayan 3 üniversite ilk 20’ye girdi. Geçen sene ilk 50’de olmayan 8 üniversitenin de ilk 50’ye girdiğini görüyoruz. Bu da endeksin ne kadar dinamik ve güncel unsurlar içerdiğini göstermektedir. Bazı üniversiteler sıralamasını çok yukarı çıkardı. Anadolu Üniversitesi 21 puan birden yükseldi, 37’nci sıradan 16’ncı sıraya çıktı. Fatih Üniversitesi geçen sene ilk 50 içerisinde yer almazken, bu sene 39’uncu sıraya geldi. Sütçü İmam Üniversitesi de 8 sıra birden yükseldi” dedi.

Haberin Devamı

İŞ KURAN GENÇLER
Bakan Ergün, girişimcilik ve yenilikçilik konularının Türkiye’nin hayati gündem maddeleri arasında yer almasını istediklerine dikkati çekerek, dünyada kurulan başarılı firmaların ya yeni üniversite mezunu ya da halen üniversitede okuyan kişiler tarafından kurulduğuna vurgu yaptı. Üniversite mezunlarının iş aramasının doğal olduğunu belirten Ergün, “Ama asıl bizim istediğimiz iş kuran, yenilikçi
dinamik gençler olmaları” diye konuştu. Ergün, teknogirişim sermaye desteğinden 3 yılda 1134 kişinin yararlandığını,  üniversite ve sanayi ikilisini birbirinden ayrılmaz parçalar olarak görmek gerektiğini dile getirdi.      ? AA

SIRALAMADAKİ 50 ÜNİVERSİTE

Haberin Devamı

ODTÜ, Sabancı, İhsan Doğramacı Bilkent, Boğaziçi, İstanbul Teknik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Özyeğin, Koç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Hacettepe, Selçuk, Gazi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ege, Yıldız Teknik, Anadolu, Çukurova, Yeditepe, Çankaya, Atılım, Erciyes, Süleyman Demirel, Kocaeli, Bahçeşehir, Akdeniz, Ankara, Mersin, Gaziantep, Uludağ, Karadeniz Teknik, Düzce, Dokuz Eylül, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Fırat, İzmir Ekonomi, İstanbul, Atatürk, Niğde, Fatih, Melikşah, Okan, Pamukkale, Işık, Ondokuz Mayıs, Kadir Has, Afyon Kocatepe, Gaziosmanpaşa, Başkent, Eskişehir Osmangazi ve İstanbul Şehir Üniversitesi.

Uluslararası hukuk eğitimi programına başvurular sürüyor

Haberin Devamı

İKİNCİ Uluslararası Hukuk Eğitim Programı başvuruları 20 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimlere katılmak isteyenler, http://www.ytb.gov.tr/hukuk internet adresinden programlar hakkında detaylı bilgi edinebilecek ve elektronik başvurularını yapabilecek. Program, 25 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!