AK Partili Şahin: Esnafın eylemi hukuk çerçevesinde

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Şahin: Esnafın eylemi hukuk çerçevesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 00:00

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in Taksim’de göstericilere palayla saldıran kişiyle ilgili mahkeme kararından söz ederken “Oradaki esnafın hukuk çerçevesinde yapmış olduğu bir eylem” demesi Meclis’te tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da CHP’nin, göz yaşartıcı gazların etkilerinin araştırılması ile ilgili önergesinin gündeme alınmasına ilişkin talebi görüşülürken “palalı demokrasi” gerilimi yaşandı. AK Partili Şahin, “Özellikle de şu son günlerdeki yargıya intikal etmiş bir konuyla alakalı, oradaki esnafın içinde bulunduğu haleti ve ruhiyeyi en iyi anlaması gerekenler sizlersiniz. Şimdi, oradaki esnafın hukuk çerçevesinde yapmış olduğu bir eylemi yargıya da müdahale etmek suretiyle burada hükümete yansıtmak ve hükümetin sanki bu kişileri tutuklamadığı gibi bir söylem içerisine girmenin de haksızlık olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

AK Partili Şahin: Esnafın eylemi hukuk çerçevesinde
Serbest kalmasını garip karşıladım

Haberin Devamı

TAKSİM'DE PALALI SALDIRGAN DEHŞETİ / FOTO GALERİ



MHP’DEN KINAMA

Bu sözler üzerine ayağa kalkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bunu kınıyorum. Şiddeti meşrulaştıran, palayı meşrulaştıran vatandaşları birbirlerine tahrik etmek anlayışının bir tezahürü olduğunu düşünüyorum” dedi. Yeniden kürsüye gelen Şahin ise, “Yargıya intikal etmiş ve Anayasa’nın 138’inci maddesi çerçevesinde burada bir değerlendirme yapılamayacağı ortadadır. Onun haricinde asla ve asla kişilerin yapmış olduğu eylemlerin hukuka uygun olup olmadığını denetleme yetkisine bizler sahip değiliz” dedi. Vural ise, “Bakın, bu sözleri geri almayan bir düşünce, doğrudan doğruya o eylemi meşrulaştırıyor” diye tepkisini sürdürdü.

VATANDAŞI PALAYLA BÖYLE DÖVDÜ

PALANIN ARKASINA DÜŞMÜŞ

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de Şahin’den özür veya düzeltme gelmediğini belirterek, “O evde zor zapt edilen yüzde 50’nin tezahürüdür bunlar zannediyorum. Sayın Başbakan ve onun arkadaşları bir palanın arkasına düşmüş, palalı bir demokrasiyi savunmaktadır. Kendilerini kınıyorum” dedi. Hamzaçebi, Şahin’in ayrıca yerinden laf atarak, “Düne kadar tutuklamanın istisna olması gerektiğini söylüyordunuz. Şimdi ne oldu?” dediğini söyledi.

Haberin Devamı

VANDALİZMİN YAN ETKİSİ

CHP’nin önerisine karşı çıkan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da “Biber gazı, polise atılan taşların, esnafa atılan taşların, sokakları terörize etmenin, vandalizmin, darbeye zemin oluşturmanın, camiye saygısızlık etmenin yan etkisidir” dedi. CHP’nin önerisi AK Partililerin oylarıyla reddedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!