Ege Üniversitesi’ne 5 yıldız acil servis

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi’ne 5 yıldız acil servis

EGE Üniversitesi Hastanesi’nin 10 milyon TL’ye mal olan yeni acil servisi, sessis sedasız hizmete girdi. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yeni acil servisin Türkiye’nin en iyilerinden olduğunu, yurtdışındaki örnekleriyle de yarışabilecek düzeyde olduğunu söyledi, “Halen günde 400 hastaya hizmet veriyoruz. Tüm Ege ve hatta Türkiye’nin değişik bölgelerinden sevk alıyoruz” dedi.

Acil Servis Sorumlusu Doç. Dr. Selahattin Kıyan ise, yeni acilde kapalı resüsitasyon (canlandırma ünitesi), mönitörlü izlem alanı, 25 monitörlü alan, travma alanı, bakı birimi, hızlı bakı alanı, izole oda, KBB ve göz odası, alçı odası, eczane, dinlenme alanları, dekontaminasyon ve izolasyon odaları, kadın doğum odası, acil radyoloji ünitesi, yoğun bakım, toksikoloji izlem ünitesi, özel odalar, depolar, idari birim, hasta yakınları bekleme salonu, otopark, büfe, helikopter pisti bulunduğunu belirtti.
Yeni acilin en son tıbbi cihazlarla donatıldığını kaydeden Doç. Kıyan, kalite standartlarının tüm alanlarda eksiksiz olarak planlandığını da bildirdi. Seviye 3 acil servis oldukları bilgisini veren Doç. Selahattin Kıyan, afet durumunda artan hasta yükünü kaldırabilecek ekstra alanları olduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı

Halkla ilişkiler mezunu ve sağlıkçı ekipten oluşan bir grupla hasta yakınlarına 2 saatte bir bilgilendirme yapıldığı bilgisini paylaşan Doç. Kıyan, “Kritik hasta bilgilendirmeleri hekim tarafından ayrıca yapılıyor. Yeni acil servisimizde kamera sistemli bir odadan bilgilendirme yapılacak. Acil kayıt işlemlerinin çoğu bilgisayardan yapılmakla beraber hekim ve hemşirelerin ayrı kayıt sistemleri mevcut. Hastaların tetkik sonuçlarına, radyoloji görüntülemelerine bilgisayar ortamından ulaşılıyor. Yeni acil servisimizde 6 ay içinde her şey bilgisayar oratmına taşınacak” diye konuştu.

Travma alanının bir kısmının çocuk hastalar için kullanıldığını sözlerine ekleyen Doç. Selahattin Kıyan, “İzmir’in tek hepafiltreli dekontaminasyon ve izolasyon odaları yeni acil servisimizde mevcut. Merkezi ameliyathaneler ise yeni yapılıyor. Hekime ve sağlık çalışanına şiddete yönelik 1111 koduyla sistem aktif olarak devreye girdi. Özel güvenlik görevlisi sayısı her vardiya için7 kişiye çıkarıldı ve yeni kamera sistemi kuruldu” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları