Palalı saldırganlar serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Palalı saldırganlar serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 15:34

Taksim'de dün vatandaşlara satır ve palalarla saldıran dört kişi tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Polis, sosyal medyada tepki çektiği için şüphelilerin can güvenliği açısından 4 kişiyi habercilerle ve objektifleriyle karşı karşıya getirmeden adliyeye götürdü.

TAKSİM'DE PALALI SALDIRGAN DEHŞETİ / FOTO GALERİ

Bölge esnafı oldukları belirtilen şüpheliler S.Ç., A.G., Ş.K., ve M.E., adliyenin otoparkından içeri alındı ve savcıya ifade verdi. Savcılık sorgularının ardından 4 şüpheli, "Kasten yaralama" ve "görevli memura direnme" iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 2 saat nöbetçi mahkemede ifade veren 4 şüpheli, suçlamaları reddetti.


"GÖSTERİCİLER ZATEN İKİ AYDIR BİZİ İŞ YAPAMAZ HALE GETİRMİŞLERDİ"

Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre S.Ç. mahkemedeki ifadesinde, "Olay tarihinde iş yerime saldırı olunca müdahale etmek için dışarı çıktım. Göstericiler zaten iki aydır bizi iş yapamaz hale getirmişlerdi. Saldıranlar arasında bayanlar da vardı. Küfür de ediyorlardı. Bayanlardan biri bana saldırıp, beni yaraladı. Ben de onu engellemek için zırhın ortası ile itekledim. Tokat atar gibi vurdum. Onun dışında hiçkimseye vurmadım. Personelim gelip beni oradan uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada çevik kuvvvet geldi. Bize siz içeri geçin çekilin biz geldik' dedi. Biz de iş yerimize girdik. Kesinlikle polise direnmedik. Zaten polisle aramızda herhangi bir sorun yaşanmadı. D Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

"GÖSTERİCİLER BİZE SANDALYE FIRLATTILAR, TAŞ ATTILAR"

Suçlamaları reddiği belirtilen şüpheli A.G.'nin ise , "S.Ç. benim patronumdur. Göstericiler işyerimize saldırınca patronum dışarı çıktı. Elinde et zırhı vardı. Ben de ona yardım etmek için dışarı çıktım. Benim elimde hiçbir şey yoktu. Göstericiler bize sandalye fırlattılar, taş attılar. Ben de patorunumun kolundan tutup içeri çektim. Polis bize bir şey yapmadığı için polise direnmem söz konusu değildir. Bize sadece 'Geriye dönün birşey yapmayın' dediler. Patronumun zırhı herhangi birisine vurduğunu ya da salladığını görmedim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

"YERDE BULDUĞUM BİR SOPAYI GÖSTERİCİLERE DOĞRU FIRLATTIM"

S.Ç.'nin iş yerinde çalıştığını söyleyen şüpheli Ş. K. nın da "Olaylar çıkınca patronum çok kızdı ve dışarı çıktı. Biz de onu içeri çekmek için dışarı çıktık. Göstericiler bizim işyerimize sandalye ve taş atınca ben de sinirlendim. Yerde bulduğum bir sopayı göstericilere doğru fırlattım. Onlarda bize taş ve sandalye atınca yaralandım. Polisler bize, 'Geri çekilin' dedi. Polisle aramızda herhangi bir sorun yaşanmadı. Patronum zırhı kullanmadı. Çünkü biz kolundan tutup içeri çektik" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Şüpheli M.E. ise, S.Ç.'ye ait işyerine ziyaret amacı ile gittiğini belirterek, suçlamaları reddetti.

SAVCI TUTUKLAMALARINI İSTEDİ, MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Mahkeme, 4 şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelilerin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da gözönünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi. Şüpheliler serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde bekleyen yakınlarıyla kucaklaştıktan sonra araçlarına binerek adliyeden ayrıldı.

Haberin Devamı

GÜNAY'DAN ELEŞTİRİ

Haberin Devamı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti milletvekili Ertuğrul Günay twitter hesabından saldırganların serbest bırakılma kararını eleştirdi.

Günay attığı tweette, "Palalı/sopalı saldırganların serbest kalması,sonuçları hukuk ve toplum için yeterince düşünülmemiş vahim bir karar!" ifadelerini kullandı...

Palalı saldırganlar serbest bırakıldı



KİM BU ELİ PALALILAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!