1 milyar dolarlık ‘akıldışı’ proje

Güncelleme Tarihi:

1 milyar dolarlık ‘akıldışı’ proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

Ali Ağaoğlu, Bakırköy’de 5 eski fabrikanın 70 dönümlük arsasına 1227 konutluk proje yapıyor.

Haberin Devamı

Projenin adına da ‘Bakırköy 46’ koyan Ağaoğlu, bu projeden 1 milyar dolar ciro bekliyor.

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bakırköy konut projesini dün tanıttı. Projenin adını da Bakırköy’ün ‘akıl hastanesi’ nedeniyle ünlenen ‘46’lık ya da ‘Bakırköy’lük olma deyiminden esinlenerek ‘Bakırköy 46’ koyan Ağaoğlu, 1227 konutluk projeden 1 milyar dolar ciro bekliyor.

BENİ DE 46’LIK YAPTILAR

Projenin adını neden Bakırköy 46 koyduklarını da açıklayan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Bu proje için beni gerçekten çok uğraştılar. Ben hayatım boyunca hiç şikâyet etmedim ama gerçekten burada çok büyük bir emek verdik en sonunda beni bile 46’lık yaptılar. Biz de adını ‘46’ koyduk.”
Tanıtım öncesi 1 haftalık sürede 100 milyon liralık satış yapıldığını da dile getiren Ali Ağaoğlu, “1950’lerde yapılmış ancak bugün terk edilmiş fabrika binalarının arsasına projemizi yapıyoruz. Bakırköy gibi bir yerde metruk haldeki yapıları dönüştürerek Bakırköy’e artı değer katacak ve kentsel dönüşüm adına da güzel bir örnek olacak projemizi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

EBEVEYNLERE ÖZEL DAİRE

Projede ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğunu söyleyen Ağaoğlu, fiyatların 15 bin liraya kadar çıkabileceğini ifade etti.
Çevre dostu enerji verimli binalar geliştirdiklerini ve tüm projelerinde sosyal amaçları da gözettiklerini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı ise, “Nüfusumuz yaşlanıyor, anne ve babalarımızdan uzak yaşamak yerine onlara yakın olmak istiyoruz. Bu nedenle projedeki 1+0 daireleri onlara ayırdık ve sadece projeden başka daire satın almış olan müşterilerimize satacağız. Ebeveynlere bu dairelerde 5 yıldızlı otel hizmeti sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Projede neler yer alıyor

70 dönüm arsaya karşılık binalar, 45.5 dönümlük bölüme inşa edecek ve yeşil alan ihtiyacı fazlasıyla karşılanacak. Projede 3 bin 300 metrekarelik gölet ve kumsal bulunuyor. Projede, 22 katlı 5 blokta 1215 konut ve 3 blokta 12 villa olmak üzere toplamda 1227 konut bulunuyor. Projenin mimarlığını Ömer Çamoğlu yaptı. Veliefendi Hipodromu’nun karşısındaki projede 1+0’dan 7+1’e kadar seçenekler bulunurken, fiyatlar 363 bin liradan başlayıp 5 milyon 752 bin liraya kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

Yabancıya satıştan 700 milyon dolar

AĞAOĞLU Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, yabancıya konut satışında ilk 6 ayda 700 milyon dolar üzerinde gelir elde ettiklerini açıkladı. Yurtdışı Yatırımlar Başkanı Samim Hatipoğlu da Türkiye’de 30 yılda yakaladıkları marka başarısını Arap dünyasında 1 senede yakaladıklarını söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Levent Kutulu da Finans Merkezi inşaatından 6 ayda 3 milyon metreküplük hafriyat çıktığını söyledi.


Evin artık bir metrekaresi bile alınabilecek

GAYRİMENKUL Sertifikaları Tebliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan tebliğe göre vatandaş evini küçük yatırımlarla metrekare bazında satın alabilecek.
SPK’nın 30 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanunu gereğince ikincil mevzuatın bir kısmının bu yılın ilk altı ayı içinde, bir kısmının da bu yılsonuna kadar tamamlanarak yürürlüğe konulması yönündeki çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda SPK tarafından 4 Mart 2013 tarihinde taslak olarak yayımlanarak kamuoyunun görüş ve önerilerine açılan gayrimnekul sertifikalarının niteliklerini ve ihracında uyulması gereken esasları düzenleyen Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği yürürlüğe girmiş oldu.

BORSADA İŞLEM GÖRECEK

Yeni tebliğ ile ihraç edilecek gayrimenkul sertifikalarının borsada işlem görmesi ve ihraççıların Kurula yapılacak onay başvurusunun yanı sıra bu amaçla borsaya başvurmaları zorunlu hale getirilirken, adi ortaklık statüsündeki ortak  girişimlerin anonim şirket niteliğini haiz ortaklarının ihraççı olabilmelerine de imkân tanındı. Ayrıca tebliğ ile proje bazında
gayrimenkul sertifikası ihraç limitleri ve uyulması gerekli şartlar tanımlanırken, ihraç gelirinin inşaat  ilerleme esasına göre ihraççıya aktarılması ve belirli dönemlerde rapor ve değerlemelerin hazırlanarak kamuya açıklanma şartları da düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!