9 ay okul, 3 ay pansiyon

Güncelleme Tarihi:

9 ay okul, 3 ay pansiyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2013 09:41

Adana’da denize sıfır konumdaki 20 derslikli ortaokul, yaz döneminde pansiyona çevrilerek uygun fiyata tatil yapmak isteyenlere hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 600 öğrencisi bulunan 20 derslikli okulun sınıfları başta eğitim çalışanları olmak üzere ailesiyle uygun fiyata tatil yapmak isteyenlerin mekanı haline geldi. Sıraların birleştirilerek yatak haline getirildiği sınıflarda günlük 20-25 liraya tatilini geçiren aileler uygulamadan memnun. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde denize sıfır konumdaki 20 derslikli ortaokul, uygun fiyata tatil yapmak isteyenler için yaz döneminde pansiyona çevriliyor. İlçe merkezinde sahil kenarında bulunan Atatürk Ortaokulu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu dönemde de eğitim sezonu sonunda pansiyona çevrilerek tatilini Yumurtalık’ta geçirmek isteyenlerin hizmetine sundu. Müşteriler yanlarında getirdikleri malzemelerle adeta otel odasına dönüştürdükleri sınıflarda tatilini geçiriyor. Buzdolabı, piknik tüpü, yiyecek gibi çeşitli malzemelerini yanında getiren vatandaşlar kısa sürede ulaştıkları denizde vakit geçirdikten sonra sınıflarında dinleniyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, denize sıfır konumdaki 20 derslikli, 600 öğrenci kapasiteli Atatürk Ortaokulu’nun eğitim dönemi sonunda yazın pansiyon olarak hizmet verdiğini söyledi. Okulda, vatandaşlara tatillerini huzurlu bir ortamda yapmaları için gereken imkanların sunulduğunu belirten Özkan, bir ailenin günlük tatil ücretinin 25 lira olduğunu bildirdi. Ekonomik tatil yapmak isteyen vatandaşların fırsatı kaçırmamaları için okul müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini anlatan Özkan, şöyle konuştu:
“Bilindiği gibi okullarımız eğitim dönemi sonunda yazın atıl kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığının izniyle eğitim çalışanlarına ve tatil yapmak isteyen vatandaşlarımıza bu okulu hizmete açtık. Burada ucuz tatil imkanı sunuyoruz. Okulumuzun 20 dersliğini oda olarak kiraya veriyoruz. Okulumuzda 3 hizmetlimiz ve bir bekçimiz misafirlerimizin huzurlu bir tatil geçirmeleri için görev yapıyor. 5 yıldızlı otel gibi olmasa da tatilcilere hijyenik bir ortam sağlıyoruz. Maalesef imkanımız kısıtlı olduğu için vatandaşlarımız sıraları birleştirerek yatak haline çeviriyorlar. Eğitim çalışanları günlüğü 20 lira, diğer vatandaşlar ise 25 lira ödeyerek sınıf kiralayabiliyor. Elektrik, duş imkanı, otopark ve internetin de bulunduğu okulumuzda 15 gün kalan vatandaşlar 250 lira ödüyor.” Okulda uygun fiyata tatilini geçiren aileler ise uygulamadan memnun kaldıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!