Gizli düzenekle ATM’lerde vurgun

Güncelleme Tarihi:

Gizli düzenekle ATM’lerde vurgun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2013 00:00

İzmir’in çeşitli semtlerindeki ATM’lere yerleştirdikleri özel kamera ve kopyalama sistemiyle, müşterilerin kart bilgilerini elde edip hesaplardaki paraları çeken iki kişi polisin takibiyle yakalandı.

Haberin Devamı

İZMİR’de çeşitli bankalara başvuran müşteriler, hesaplarındaki paraların haberleri olmadan çekildiğini bildirdi. Bankaların ihbarı üzerine, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. ATM’lerin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, iki kişinin kendi hazırlayıp yerleştirdikleri düzenekle elde ettikleri bilgileri kullanarak paraları çektikleri saptandı.

Her seferinde, düzenek yerleştirdikten sonra kendi kartlarıyla deneme yaptıkları da belirlenen zanlıların izlenmmesi için bankalarla da bağlantıya geçildi. Son olarak geçen salı günü banka şubesinden test amaçlı aynı kartın kullanıldığı bilgisinin gelmesi üzerine polis operasyon için harekete geçti. Güzelyalı’daki banka şubesine giden polis, ATM’ye özel düzeneğin yerleştirildiğini belirledi.

Haberin Devamı

İzlerken fark edildiler

Çevrede yapılan araştırmada, iki kişinin ATM’yi uzaktan izledği fark edildi. O.Ö. ve Ü.M., ATM’deki düzeneği söktükten sonra araçlarına binerken yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların araçlarında düzeneklerin yanı sıra kamufle olmak için kullandıkları kar maskesi, şapka ve mont gibi eşyalar da ele geçirildi.

Zanlıların hazırladıkları özel aparatları ATM’lere yerleştirdikten sonra müşterinin, banka bilgilerini kartlardan kopyaladıkları, ayrıca gizli gözle de banka şifrelerini elde ettikleri ortaya çıktı. Bu bilgileri elde ettikten sonra da başka bir karta bunları basıp hesaplardaki paraları çektikleri belirlendi. Çeşitli suçlardtan poliste kaşıtları bulunan zanlıların 134 kişinin kart bilgilerini kopyaladıkları, bazılarını kullanarak para çektikleri belirlendi.

 


 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!