Burhan Kuzu: Çok kırgınım

Güncelleme Tarihi:

Burhan Kuzu: Çok kırgınım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2013 11:06

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, bugün yapılacak TBMM Başkanlığı seçimleri öncesi yaptığı açıklamada, “Ben küskün değilim ancak kırgınım, belki de çok kırgınım” dedi. Siyasette külfet ve nimetin dengeli dağıtılması gerektiğini söyleyen Kuzu, “Ben bu partinin kurucu üyelerindenim, bazı şeyleri hak ettiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Cemil Çiçek’i aday gösterdiği Meclis Başkanlığı seçimi öncesi İHA’ya konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Meclis Başkanlığı konusunda diğer milletvekillerinin kendisini teşvik ettiğini, geçen dönem de Meclis Başkanlığı için parti içi ön seçim yapıldığını ve kendisinin büyük bir farkla çıktığını ancak bunun dikkate alınmayarak Cemil Çiçek’in AK Parti’nin Meclis Başkan adayı olduğunu söyledi.

Grupta herkes tarafından kabul gören bir milletvekili olduğunu belirten Kuzu, “Grupta arkadaşlarımız bizi çok sevip sayarlar, aynı şekilde muhalefetten de aman aman itiraz alan bir milletvekili değilim, mümkün olduğu kadar dengeleri gözetmeye çalışıyorum. Geçen dönem de böyle bir niyetimiz olmuştu, o zaman sandık kurulmuştu ve ben o sandıktan yoğun bir farkla çıkmıştım ancak dikkate alınmamıştı. Bu sefer sandıkta konulmadı, bir ön seçim de yapılmadı. Bunun böyle olmasını biz istedik bir yerde, ben adaylık için hazırladım dilekçemi. Daha sonra Sayın Başbakan benimle görüşmek istediği için dilekçemi beklettim” diye konuştu.

Haberin Devamı

“BİRÇOK BAKANLIK KURULDU AMA BEN BAŞBAKAN’DAN HİÇBİR TALEPTE BULUNMADIM”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinden de bahseden Burhan Kuzu, “Telefonda 40 -45 dakikalık bir görüşme yaptık. Ben kendisine durumu izah ettim, çünkü bugüne kadar birçok bakanlıklar kuruldu, çok şey geldi geçti ama ben hiçbir talepte bulunmadım. Ancak burası seçimle gelinen bir yer, bir temsil makamı, ben kendisine anayasa hukukçusu olarak bu işi iyi yapabileceğimi söyledim ama kendileri bu şekilde devam etme kararı aldılar. Ben de Başbakanımızı güç duruma sokmak istemedim. Adaylığımı koymuş olsam sonuçların farklı olacağını söylemek istiyorum, ancak Başbakanımızın ricasını kıramazdım ve adaylıktan feragat ettim” dedi.

“BAŞKALARI GİBİ FEVRİ HAREKET ETMEDİM”
Siyasette küskünlüklerin ve kırgınlıkların olabileceğini söyleyen Kuzu, “Ben küskün değilim ancak kırgınım, belki de çok kırgınım. Ben partinin kurucu üyesiyim, partime küsecek halim yok, ben aynı şekilde yoluma devam ederim. Parti teşkilatları bu duruma çok üzüldü, vekillerimiz üzüldü, vatandaştan çok telefon geldi. Bana göre buralar temsil makamı olduğu için 6 ay başkanlık yapanla 6 yıl başkanlık yapan arasında bir fark yok. Ancak bana göre siyasette külfet ve nimet dengeli dağıtılmalı. Anayasa Komisyonu Başkanlığım ekime kadar devam ediyor, sonrasına bakacağım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kuzu, partinin kurucu üyesi olduğu için partiye evladı gibi baktığını ve bir zarar gelmemesi için daha akıllı davranmak zorunda kaldığını belirtti. Başkaları gibi rahat hareket edemediğini ifade eden Burhan Kuzu, adaylığımı koyayım da ne olursa olsun mantığıyla hareket etmediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!